Koylar turizme kazandırılmalı

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Muğla’daki Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri için yapılan toplantının, bölgelere göre sonuçları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgesi için 37 yürüyüş parkurunun tamamlanması talebinin yer aldığı öneriler paketinde, organik tarımın geliştirilmesi ve organik tarım büfeleri yapılması da yer alıyor.

Gökova, Datça-Bozburun, Fethiye-Göcek, Köyceğiz-Dalyan ÖÇK Bölgelerindeki ilgili Belediyeler, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Deniz Ticaret Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Turizm Altyapı Hizmet Birlikleri, Orman Bölge Müdürlüğü Muğla ORKÖY Şube Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Muğla Üniversitesi, Gökova-Akyaka’yı Sevenler Derneği ve özel sektör temsilcileri ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve UNDP Türkiye temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan talep ve önerilerin değerlendirilmesi sürüyor.

ORGANİK TARIM BÜFELERİ OLUŞTURULMALI

Toplantıda, Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgesi için katılımcılar tarafından ortaya konulan talep ve öneriler arasında, 37 adet yürüyüş parkurunun tamamlanması, bu rotalarda endemik türlerin tanıtılması, temel ihtiyaç büfelerinin konulması ve alan kılavuz sisteminin geliştirilmesi gibi başlıklar öne çıkıyor. Bölgede organik agroturizm ile eko turizme yönelik alt yapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve organik tarım büfelerinin yapılması da talep ve öneriler arasında.

KOYLAR TURİZME KAZANDIRILMALI

Fethiye bölgesi için sunulan öneri ve istekler arasında, balıkçılara danışılarak balıkçılığa kısıtlı alanlarla dalış noktalarının belirlenmesi ile birlikte, balıkçılık yönetiminin hayata geçirilmesi de bulunuyor. Ortaya konulan diğer öneri ve talepler arasında; günübirlik tur tekneleri için yönetim planı çalışması yapılması, denizel ve kıyısal alanlarda katı ve sıvı atıklar için atık yönetimi ile ilgili işletme modeli yapılması, günübirlik ve kamping alanları olarak planlanan koyların alt yapı ve üst yapılarının tamamlanarak turizme kazandırılması ve su spor alanlarının işletilmesi başlıkları da göze çarpıyor.

PROJE HAKKINDA

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında yürütülüyor.

haberyurdum.com

GÜNCEL Haberleri

Ege ve Akdeniz'de Balıkçılığı İzleme Çalışmaları Muğla'da Devam Ediyor
Bodrum-Kaş Arası Denizlerde Fırtına Uyarısı
Türkiye’nin En Büyük Balıkçı Barınağının Yüzde 70'i Tamamlandı
Deprem Bölgesinde Görevini Tamamlayan Yaşam Gemisi Yalova'da Bakıma Alındı
Ege Denizi İçin "Sarı" Uyarı