Korsanlık 7 yılın en düşük seviyesinde

Uluslararası Denizcilik Bürosu Deniz Haydutluğu Olayları Rapor Etme Merkezi uyarılarını yineledi ve Endonezya sularında daha fazla koruma sağlanması konusunda çağrıda bulundu.

Küresel deniz haydutluğu, 2006 yılından bu yana en düşük seviyeye ulaşmış olmasına rağmen, Uluslararası Denizcilik Bürosu Deniz Haydutluğu Olayları Rapor Etme Merkezi devam eden saldırı tehlikesine karşı uyarılarını yineledi ve Endonezya sularında daha fazla koruma sağlanması konusunda çağrıda bulundu.

En yeni IMB Deniz Haydutluğu raporu, 2012 yılının ilk 9 ayında 233 olan deniz haydutluğu olayı sayısının 2013 yılının aynı döneminde 188’e, rehin alınan insan sayısının ise aynı dönemde 458’den 266’ya düştüğünü gösteriyor.

IMB’nin küresel verilerine göre, 2013’ün ilk 9 ayında, deniz haydutları 10 gemiyi kaçırdı, 17’sine ateş açtı ve 140’ına çıktı. Korsan saldırılarının 21’i ise engellendi.

Toplamda 266 mürettebat gemiye karşı teminat olarak rehin alındı ve 34’ü fidye için kaçırıldı. Bir gemi adamı öldürüldü, 20’si yaralandış ve biri kayboldu. Rapora göre, Somali çevresinde deniz haydutluğu saldırıları çarpıcı şekilde azalmaya devam ediyor. Buna göre, 2012’nin ilk 9 ayında 70 olan Somalili deniz haydutlarıyla ilişkili olan saldırı sayısı, 2013 yılının aynı döneminde 10’a düştü.

IMB Müdürü Pottengal Mukundan, saldırı sayısının azalmasına rağmen, özellikle Somali ve Gine Körfezi sularında tehlikenin sürdüğünü ve dolayısıyla bu sulardan geçen kaptanların ihtiyatlı olmaları gerektiğini ifade etti.

IMB, saldırı sayısındaki azalmayı; deniz kuvvetlerinin deniz haydutluğu karşıtı faaliyetlerine, gemilerdeki özel güvenliklere, denizcilik endüstrinin en iyi yönetim uygulamalarıyla uyum sağlayan gemilere ve Somali merkezi hükümetinin almış olduğu tedbirlere bağlıyor.
 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Çanakkale Boğazı'nda Müsilaj Devam Ediyor
Ağ İle Avlanma Yasağına Uymayan Şahsı Jandarma Yakaladı
Tamer Kıran, Ticaret Bakanı Bolat ile Birlikte Bangladeş'e Gitti
Tekirdağ'da Müsilajla Mücadele Kapsamında Atık Su Denetimleri
Marmara Denizi’nde Müsilajın Nedeni Belli Oldu