Kız Kulesi Meğer Karantina Merkeziymiş

Dünya koronavirüsle mücadelesini sürdürürken birçok farklı karantina yöntemi geliştirmeye devam ediyor. Peki Kız Kulesi’nin 1800’lü yıllarda yaşanan kolera ve veba salgınlarında karantina hastanesi olarak kullanıldığını biliyor muydunuz?

Çin'in Vuhan şehrinde çıkıp tün dünyaya hızla yayılan ve onbinlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüs Türkiye’yi de etkisi altında bıraktı.

Türkiye’nin geçmişine baktığımızda birçok karantina merkezinin veba ve kolera salgınını önlemek için kullanıldığı bilgisine ulaşıyoruz. Kız Kulesi’de zamanında salgın hastalıklardan korunmak için hastane amaçlı kullanılmış.

KIZ KULESİ KARANTİNA MERKEZİ OLARAK KULLANILMIŞ

İstanbul Boğazının gözde yerlerinden Kız Kulesi, koronavirüs kısıtlamalarının olduğu bu günlerde karantina tarihiyle tekrar gündeme geldi.

Kız Kulesi, 1830-1831'de kolera salgınının şehre yayılmaması için karantina hastanesine dönüştürüldü. Daha sonra 1836- 1837'de görülen ve 20-30 bin kişinin öldüğü veba salgını sırasında hastaların bir kısmı Kız Kulesi'nde kurulan hastanede tecrit edildi. Kız Kulesi’nde tesis edilen bu hastanede uygulanan karantina ile salgının İstanbul'a yayılması önlenmiş oldu.

Vira Haber

 

DENİZ KÜLTÜRÜ Haberleri

Denizin Altında Sessiz Tehlike: Müsilaj Marmara'da 24 Metreye Kadar Yayıldı
İstanbul Boğazı’ndaki Deniz Çayırları Şamandıralarla Korunacak
Devlet Korumasındaki Deniz Çayırlarını Söktüler
Bursa'da 'Marmara Deniz'ini Temiz Bırakalım' Etkinliği
Yarımca Sahili'nde 150 Kilogram Atık Toplandı