Katılımcılar denize girerek serinledi

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu beldesinde, bu yıl 9-10-11 Eylül tarihlerinde kutl lanacak olan Taşucu Çevre Festivali kapsamında olta balıkçılığını geliştirmek amacıyla balık yakalama yarışması düzenlendi.

Çok sayıda amatör olta balıkçıları ile Taşucu Belediyesinin Almanya'daki kardeş şehri Bergkamen belediyesi arasında gerçekleştirilen Gençlik Değişimi Projesi kapsamında gelen 18 kişilik grubun katıldığı yarışmada, katılımcılar denize girip serinlemenin keyfini yaşadı.

Taşucu Belediyesinin organizasyonunda Taşucu Yatçılık Kooperatifi sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada amatör olta balıkçılar hem kıyasıya yarıştılar hem de birbirleriyle kaynaştılar. Olta balıkçılığı yarışması heyecanlı ve bir o kadar da eğlenceli geçti. Balıkçıların eşleri ve çocukları da yarışmaya katılırken, günün sonunda balıkçılar az da olsa Mercan cinsi balık yakaladı. Yakaladıkları balıklar kadarını da kaçıran balıkçılar, kaçan balık büyük olur diye kendi aralarında espri yaptılar.

Yarışmada, İbrahim Ercan birinci, Yaşar Çetinkaya ikinci, Fikri Bodur üçüncü oldu. Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş tarafından birinciye 5 kilo, ikinciye 3 kilo, üçüncüye 2 kilo levrek cinsi balık hediye edildi.

Başkan Açıkbaş, yaptığı açıklamada, balık yakalama saatinde çıkılamadığı ve balıkçıların az balık yakaladığı için yenilebilir en büyük ve en çok balığı yakalayana yine balık hediye ettiklerini söyledi.

Çevre Festivali kapsamında geçen yıl ilkini düzenledikleri olta balıkçılığını geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Açıkbaş, düzenledikleri olta ile balık avına katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Bu tür etkinliklerin devam edeceğini vurgulayan Açıkbaş, "Taşucu beldemiz, tarihi, doğası ve denizi ile turizm açısından önemli bir konuma sahip. Biz de bu güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan yarışmacılar ise "Balık tutmak sadece bir hobi değil çok iyi bir spordur. Biz, sadece bu sporu yapmak için değil aynı zamanda birbirimizi tanımak, dostluklar kurmak, doğa ve deniz ile iç içe olmak için buradayız. Balık tutmak çok zevkli olduğu kadar insana büyük huzur veriyor. Biz balık meraklıları bunu çok iyi biliriz. Anlatılması çok zor bir durum, ama biz bu sporu herkese tavsiye ediyoruz" dediler.

Balık tutmanın püf noktalarından da bahseden bir sporcu, "Balık yakalamak için doğru misina, doğru yem ve doğru yeri bulmanız, sabırlı olmanız yeterlidir. Ama tabii ki şansta çok önemli oluyor" diye konuştu.

Çumrapostası

BALIKÇILIK Haberleri

Denizdeki Bolluk ve Rekabet Hamsi Fiyatını 70 Liraya Kadar Düşürdü
2024’te 200 TL Olan Hamsi 2025'te 100 TL’den Satılıyor
Hamsi Balıkçıların Rotasını İğneada’ya Çevirdi
Karadeniz'de Kefal Bereketi Yaşanıyor
Hamsi Bir Haftada 50 lira Birden Düştü: Rağbet Arttı