Karadeniz Powership Filosuna 4 Yeni Gemi Katılıyor

Tamamı Türk üretimi olan enerji gemileriyle 5 ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayan Karadeniz Holding, yeni tasarım KPS Osman Khan ve KPS Orhan Ali Khan’ı Dünya Enerji Kongresi’nde tanıtacak.

Karadeniz Holding'in uluslararası iştiraklerinden olan Karadeniz Powership filosuna toplam 1.200MW gücünde 4 yeni enerji gemisi daha katılıyor. Tamamı Türk mühendislerinin tasarımı olan ve Türk tersanelerinde üretilen her biri 480MW'lık Karadeniz Powership Osman Khan ve Karadeniz Powership Orhan Ali Khan'ın yanı sıra her biri 120MW'lık Karadeniz Powership Gökhan Bey ve Karadeniz Powership Yasin Bey enerji gemileri dünya denizlerine açılıyor.

Karadeniz Holding CEO'su Orhan Karadeniz, enerji gemilerinin 5 ülkenin elektrik ihtiyacının önemli kısmını temin edebildiğini söyledi. Karadeniz, "Hem sıvı yakıt hem de doğal gazla elektrik üretebilen enerji gemileri, ülkelerin elektrik şebekesine yüksek gerilim seviyesinden bağlanarak, sadece bulundukları noktada ya da şehirde değil, gittikleri ülkenin her köşesinde elektrik ihtiyacının giderilmesine katkı sağlıyorlar. Enerji gemilerimiz kullanılan son teknoloji ve özel tasarımlarıyla enerji verimliliği konusunda da hassas ve çevre dostu bir alt yapıyla inşa ediliyor" ifadelerini kullandı.

2 Bin 700 MW üretim hacmi var

Powership'lerin tasarım ve mühendislik çalışmalarının İstanbul merkez ofisinde yapıldığını belirten Karadeniz, "Üretimi ise Tuzla'daki Sedef tersanesinin yanı sıra Gemak ve Yalova'daki Hatsan tersanelerinde gerçekleşiyor. 6 bine yakın gemi inşa ve yan sanayi çalışanına istihdam sağlıyoruz" diye konuştu. 13 gemi ve 2 bin 7000 MW'lık üretim hacmiyle dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip olduklarını vurgulayan Karadeniz, Güney Irak'ın yüzde 15'i, Gana'nın 22'si, Lübnan'ın 27'si, Zambiya'nın 16'sı ve Endonezya'nın yüzde 31'inin elektriğini sağladıklarını aktardı. Karadeniz, "Gana ve Endonezya'da devreye girecek yeni gemilerimizle bu ülkelerdeki üretim kapasitemiz daha da artacak" dedi.

Gelişmiş ülkelere enerji ihraç ediyor

Orhan Karadeniz, acil enerji ihtiyacı olan ülkelerin hedef pazarları olduğunu belirterek, "Başlangıçta Afrika ve Asya'da bu tarz bir talep olduğu için o bölgelere yöneldik ama proje büyüyünce Powership'in en gelişmiş ekonomiler için bile vazgeçilmez bir çözüm olduğu görüldü" dedi. Karadeniz, gelişmekte olan ülkenin yanı sıra, gelişmiş ülkelerde de enerji ihraç edebildiklerini sözlerine ekledi.

ViraHaber.com

EKONOMİ Haberleri

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 10 Aralık’ta Toplanacak
Denizli’de İthalat ve İhracat Arttı
Merkez Bankası Faizi Değiştirmedi, Yüzde 50’de Sabit Tuttu
Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı
Global Yatırım Holding’in Net Karı Yüzde 40 Arttı, Gelirleri 3.4 Milyar TL’yi Aştı