Kaya Grubu, 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Fuar’ı açık alanına kurduğu 9 metre yükseklikteki devasa platformda, iple erişim özel gösterisi gerçekleştirerek, eğitimin önemine dikkat çekiyor.
İş sağlığı ve güvenliği alanında sektör lideri olan Kaya Grubu, 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı’nda, iş kazalarının yüzde 98’inin gerçekleştiği Yüksekte Çalışma konusunda eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla, fuar açık alanına 9 metre yükseklikte devasa bir platform kurdu.
Grubun, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla fuar dış alanında 9 metre yükseklikte kurduğu Platform’da yapılan İple Erişim Gösterisi yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanırken, 15 Eylül Perşembe gününe kadar gösteri devam edecek.
Çalışanların, hiç bir yerden destek almadan çalışma ve güvenlik ipleri üzerinde yüksekte yaptığı uygulamaları kapsayan İple Erişim, iş güvenliğinin en riskli ve zor dallarından birini oluşturuyor.
EĞİTİMİN ÖNEMİ
Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada iş güvenliğinde eğitim ve bilinçlenmenin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sonucunda iş kazalarından doğabilecek kayıplar en aza indirilmekte, oluşturulan bilinçle, iş güvenliği anlayışı yaygınlaştırarak, davranış değişikliği yaratılmaktadır.
Eğitim alanlar, yüksekte çalışma kavramını, tehlikelerin belirlenmesini, ankraj noktası seçmeyi, düşmeyi önleyici ve düşmeyi durdurma sistemlerini kullanmayı teoride ve pratikte öğrenmektedir. Eğitimler uygulamaya yönelik yapıldığından motor öğrenme becerilerini içeren birçok faaliyet ve sistem kurma da çalışanlar tarafından kavranmaktadır.”
YAŞAM HATLARI
Kaya Grubu, 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı’nda, iş kazalarının yüzde 98’inin gerçekleştiği Yüksekte Çalışma konusundaki üretim ve hizmet faaliyetlerine öncelik verdi. Bu kapsamda, grubun bu yıl kendi patentiyle seri üretimine geçtiği ve doğru kullanıldığında iş kazalarında ölüm riskini sıfırlayan Yaşam Hatları da Fuar’da sergileniyor.
Kemal Kaya, Türkiye’nin öncelikli sorunları arasında yer alan iş sağlığı ve güvenliği konusunda, ‘Yaşam Hatları’ gibi ürünlerin üretilmesi ve eğitimle iş güvenliği bilincinin oluşturulması konusunda ise şunları söyledi:
“Yükseklik kavramı bilinmediği için tehlikelerin farkına varılamaz, tehlikeler ortaya konulamadığı için önlem alınamaz, sonucunda olası düşme yani iş kazası gerçekleşir. Bunun sonucunda da işveren ve çalışan açısından maddi ve manevi kayıplar ortaya çıkar. Bir insanın çalışma esnasında geçirdiği kaza için oluşan maliyet, beklenmeyen ve çok yüksek bir zarardır. Böyle bir zarar, manevi sorumluluk yanında maddi yük ve kanuni sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Sonuçta meydana gelecek zararın maddi olarak ölçülmesi halinde iş güvenliği için ödenecek ücretten çok daha fazla olacağı aşikardır.”
Kaya Grubu, Türkiye’de ilk kez düzenlenen 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre Fuarı’nda, entegre olarak üretim ve hizmet faaliyetlerinde bulunduğu tüm branşlarıyla yer aldı. Bu çerçevede, Kaya İş Güvenliği-Kaya Safety, Kaya Halat-Kaya Ropes, Kaya Eğitim- Kaya Training, Kaya Danışmanlık–Kaya Consulting markalarının, ş sağlığı ve güvenliği alanında uluslar arası çapta gerçekleştirdiği ürün ve hizmetleri sergileniyor.
Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim gerçekleştiren Kaya Grubu, 500 çeşit iş sağlığı ve güvenliği malzemesi üretirken, 500 çeşit ve 7800 tipte teknik ve teknolojik halat üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye’nin tek uygulamalı Simülasyon Eğitim Merkezi’ne sahip olan Kaya Grubu, yılda 8 bin kişiye eğitim verirken, uluslar arası çapta çevre ve proje yönetimi danışmanlık faaliyetlerini yürütüyor.
Virahaber