İlk yelkenli okul gemisi kupa yolunda

Türkiye'nin ilk ve tek ahşap yelkenli okul gemisi, Karadeniz'de düzenlenecek "SCF Black Sea Tall Ship Regatta" yarışına katılacak.

Sail Traning İnternational (STI) tarafından nisan ayında Karadeniz'de düzenlenecek yarışmaya katılmak için Bodrum Limanı'nda hazırlıklarını tamamlayan gemi, yola çıktı.

Varna Limanı'nda 30 Nisan'da başlayıp, Novorossiysk, Soçi ve Köstence limanlarında yapılacak yarışlara katılacak 35 metre boyunda, 459 metrekarelik yelken alanı olan gemi, aynı zamanda Bulgaristan, Romanya ve Rusya limanlarında düzenlenecek etkinliklerde de yer alacak.

Türkiye'ye, "Tall Shipp" görkemli gemiler birincilik kupası getirmek için STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ile 23 üniversite öğrencisinin katılacağı yarışlar, 27 gün sürecek. Yarışlarda STS Yelkenli Okul Gemisi mimarı Yücel Köyağası da yer alacak.

STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, STI Mediterranean'ın ilk ayağı olan Barcelona-Toulon etabını B klasmanında birinni, genel klasmanda yedinci tamamlamıştı. 

STS Yelkenli Okul Gemisi mimarı Yücel Köyağası, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır devam eden yarışların amacının denize kıyısı olan ülkelerin gençlerine denizi ve yelkeni sevdirmek olduğunu söyledi.

Birçok ülkede çeşitli boyutlarda yelkenli okul gemilerinin bulunduğunu ifade eden Köyağası, "STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, diğer gemilerle kıyaslandığında en büyük ahşap gemi olduğu için büyük ilgi görüyor. Diğer ülkelerin insanları, gemimizi yakından inceliyor" dedi.

Gemi kaptanı Mustafa Cengiz ise yaklaşık 40 geminin katılacağı yarışta Türkiye'yi STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi'nin temsil edeceğini kaydetti.

 

 

 

 

 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Marmara Denizi’nde Müsilajı Önlemek İçin 700 Tesis İnceleme Altına Alındı
Kaptan Saim Oğuzülgen: “Kanal İstanbul Denizcilik Değil İnşaat Projesidir”
Expomaritt Exposhipping İstanbul 2025’e 11 Ülke Katılıyor
İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Ege Adalarına Yaptığı Seferlerine Bir Yenisini Daha Ekledi
Türk Denizcilerinin Başarısı: Ukrayna Tahıl Koridorunda Büyük Etki