İki doktor Denizli'de tekne yaptı

Denizi olmayan Denizli'de tekne yapan anestezi uzmanı Dr. Bahadır Savaş ve meslektaşları, üç yıllık bir uğraşın sonunda emellerine ulaştı.

Denizi olmayan Denizli'de tekne yapan anestezi uzmanı Dr. Bahadır Savaş ve meslektaşları, üç yıllık bir uğraşın sonunda emellerine ulaştı. 12 metrelik bir yelkenli yapan doktorlar, 'Sıla S'yi denizle buluşması için İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Beldesi'ne gönderdi.

Denizli'de Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi'nde anestezi uzmanı olarak çalışan evli bir çocuk babası 41 yaşındaki Bahadır Savaş, üç yıl önce bir tekne yapmak için çalışma başlattı. Dr. Savaş'a arkadaşları Kalp Damar Cerrahı Uzmanı Dr. Coşkun Özdemir, Abalıoğlu Ortak Sağlık Birimi Başhekimi Dr. Müjdat Özel, ERPA Ameliyathane Sorumlusu Dr. Mehmet Çakal, Aneztesi Uzmanı Dr. Aylin Özdemir, Çocuk Doktoru Hürrem Uslu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Üroloji Prof. Dr. Zafer Aybek, Ameliyathane Teknisyeni Ramazan Çalış, Pamukkale Üniversitesi Yelken Kulübü Başkanı Prof. Dr. Erdal Coşkun destek verdi. Doktorlar, ameliyatlardan arta kalan zamanlarında teknenin yapımıyla ilgilendi.

12 metre uzunluğunda, 3.40 metre genişliğinde, 5.5 ton ağırlığındaki teknenin gövdesi lamine- epoksi olarak yapıldı. Altı kişinin yatabileceği üç kamarası, açık mutfak, salon ve banyo bulunan tekne, yaklaşık 100 bin euroya maloldu. ABD'li bir dizaynır tarafından planı çizilen 'DİD40CR' modeli tekneyi üç yılda tamamlayan doktorlar, Dr. Bahadır Savaş'ın kızının adının verdikleri 'Sıla S'yi denizle buluşması için bir kamyona yükleyerek Alaçatı'ya gönderdi.

Dr. Bahadır Savaş, Port Alaçatı Marina'da teknenin direk ve yelken donanımının tamamlanacağını söyledi. Dr. Savaş, Denizli'de bir bahçeye kurdukları baraka içinde içinde başladıkları maceranın sonuçlanmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti. Dr. Savaş, "Üç yıl boyunca profesyonel hiçbir destek almadık. Şimdiye kadar bana tekne yapımında yardımcı olan tüm meslektaşlarıma ve meraklılarına teşekkür ediyorum. Onların maddi ve manevi desteği olmasaydı belki yapamayacaktım. Maaşlarımızdan arta kalan para ve işimizden arta kalan zamanlarda bu tekneyi hayata geçirdik. Ameliyattan çıkıp tekneyi yaptığımız çadırda toplandık. Denizi olmayan Denizli'de tekne yapmanın bazen zorluğunu yaşadık. Bazı zamanlar sabahlara kadar çalıştık. Şimdi Sıla S'yi Alaçatı'da denizle buluşturacağız" dedi.

Haberler

TURİZM Haberleri

İzmir’e Kruvaziyer Gemisiyle 10 Ayda 150 Bin Yolcu Geldi
Kruvaziyer Rotaları Arap Körfezi’ne Kayıyor
Yolcu Sayısında Rekor Kırıldı
Journey Ege Denizi’nde İlk Yılını Tamamladı
Tatil Tercihlerinde Yükselen Yıldız: Kruvaziyer