"İç Anadolu'ya deniz getireceğiz"

Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid döneminde planlanan, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapmış olduğu açıklamada, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nde yüzlerce ekibin gece gündüz demeden çalıştığını ortaya koyarak , "Projeyi zamanında tamamlamak için her türlü fırsatı seferber ediyoruz" diye belirtti . Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin tamamlandığında, Ordu Karadeniz'in İç Anadolu ve Akdeniz'e açılan kapısı olacağını açıklayan Yılmaz, "Daha yol açılmadan Sivaslılar Ordu'dan 300 parsel aldı. 12 kilometre uzunluğundaki 22 tünelle dağları dize getirip, İç Anadolu'yu denize getireceğiz" diye açıkladı .

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu'nun yazgısını değiştireceğini dile getiren Yılmaz, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi : "Dereyolu olarak adlandırılan 140 senelik hayalimiz de toplam uzunluğu 88 kilometre olan güzergahta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Toplam proje maliyeti tam 443 milyon lira. Ordu-Uzunisa arasındaki 13 kilometrelik bölünmüş yol hizmete açılmış durumda. Uzunisa'dan başlayarak Mesudiye Topçam'a kadar olan güzergahtaki çalışmalar da aralıklı olarak sürüyor. Topçam-Mesudiye arasındaki yol ise ihale edildi. Bu güzergahta uzunluğu yaklaşık olarak 12 km olan 22 adet tünel yer alıyor . Adeta Ferhat gibi dağlarla mücadele edip, İç Anadolu'yu denize getireceğiz. Şimdi daha yol bitmeden Sivaslılar Ordu'dan 300 parsel aldı. Bu yol hem Mesudiye, hem de Ordu'nun yazgısını değiştirecek."

'BÖLGEMİZ İÇİN OLMAZSA OLMAZ'

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinin Mesudiye ilçesine kadar 6 etap halinde, 88 kilometre olduğunu ve güzergahta 22 tünel bulunduğunu dile getiren Yılmaz, "Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi, bölgemiz için olmazsa olmazımızdır. Karadeniz coğrafyasında tüneller olmadığı takdirde bir yerden bir yere çok fazla zor gidersiniz. Karadeniz'de başka türlü yolları buluşturamazsınız. Yol tamamlandığında 1 saatte gideceğimiz yol 15 dakikaya inecektir" ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz, projenin ilk defa Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülhamit tarafından 1870 senesinde Fransız mühendislere çizdirmesiyle başladığını sözlerine ekledi.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Mavi Vatan-2025 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü Nefes Kesti
Yalova'da Yasa Dışı Midye Avcılığı Yapan 7 Kişiye 653 Bin Lira Ceza
Dalga Nedeniyle Denize Düşen Balıkçıyı Kurtarma Operasyonu Kamerada
Mersin'de Deniz ve Kumsal Satışa Çıkarıldı
Beykoz Halkı Anadolu Kavağı Deniz Dolmuş Seferlerinden Rahatsız