Havana limanları yatırımcı bekliyor

Havana'nın gelişmekte olan ve ticaret açısından önemli olan stratejik limanları, Panama Kanalının genişletilmesi çalışmalarından sonra daha fazla önem kazanacak.

Havana'nın gelişmekte olan ve ticaret açısından önemli olan stratejik limanları, Panama Kanalının genişletilmesi çalışmalarından sonra daha fazla önem kazanacak.

Küba serbest ticaret bölgesi yeni konteyner terminalinin geliştirilmesi ve yaklaşan Panama Kanalı genişletme çalışmalarının odağında yer alıyor.

Havana'nın gelişmekte olan ve ticaret açısından önemli olan stratejik limanları, Panama Kanalının genişletilmesi çalışmalarından sonra daha fazla önem kazanacak. Panama Kanalı'ndan geçecek çok sayıda küçük ve büyük ölçekteki gemilerin Havana limanlarına çekilmesi amaçlanıyor.

Liman yetkilileri oluşacak bu şansın bölgesel yatırımcılar tarafından kaçırılmaması gerektiğini vurguluyor. Liman bünyesinde bulunan kısıtlı şartlarla yeterli verimlilikte genişleme faaliyeti oluşturamayacak olan Havana Limanı, özel sektör yatırımcılarına kapılarını açmayı planlıyor.

Konumu açısından, Küba'nın yaklaşık 190 kilometre kuzey kıyısında bulunan Mariel Limanının bu yatırımlar sonucunda Florida Limanı seviyesine çıkması hedefleniyor.

Liman yetkililerinin yaptıkları açıklamada: “Mariel doğrudan ABD-Küba ticaret için doğru bir yerde bulunuyor, bir gün ABD ambargosunun kalkacağını varsayarak hedeflerimize doğru yürüyoruz. Ancak ambargo, ticari faaliyetlerin aktarılması açısından Mariel Limanı için kısa süreli etkiler oluşturacaktır.”diye belirtildi.

Küba'ya karşı ABD ambargosu hala yerinde iken, Küba limanları ticari faaliyetlerinde; Brezilya, Meksika, Çin ve Singapur gibi diğer ülkelere güvenmek zorunda kalacak gibi görünüyor. Bu proje yaklaşık 900 milyon dolara mal olacak ve Singapur PSA şirketi tarafından işletilecek.

virahaber.com

LİMAN Haberleri

Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyon TEU’nun Üzerine Ulaştı
Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı
Evyapport'tan Limandaki Kazaya İlişkin İlk Açıklama
Asyaport’un Yükünü Kadınlar Taşıyor
AYM, Limanların İhalesiz Özelleştirilmesine İkinci Kez İptal Kararı Verdi