Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen programlara, “Belediyecilikte Aidiyet Duygusu” konusunun işlenmesiyle devam edildi. Eğitim programında, Kişisel Gelişim Uzmanı Özlem Yılmaz ve Birlik Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan sunum yaptı.
Birliğin, Eminönü’nde bulunan merkez binasında gerçekleştirilen programda ilk olarak söz alan Özlem Yılmaz, “Her insan önemlidir ve ilgi görmek, önemsenmek ister. Belediyelere gelen vatandaşlar da bunu ister. Bizim resmi dairelerde bu tabu henüz yıkılamadı. Vatandaşına kirpi gibi davranan güvenlik görevlileri ve veznedarlar var. Havaalanlarında da aynı sorunu yaşıyoruz. Pasaport hizmetleri gelişmiş ülkelerde güzel bir şekilde verilir. Bizde ise görevli memur, kendi vatandaşına ‘niye geldin’ der gibi bakıyor” dedi.
“HALK, MÜŞTERİDEN DAHA DEĞERLİDİR”
Birlik Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan ise, “Belediyeler daha hızlı, daha etkin, aktif olmalı ve bu halk için yapılmalı. Belediye zaten halk demektir. Belediyeler her zaman hayatın içinde. Elimizi yıkadığımız sudan, sofradaki yiyeceklerin denetiminden, işe gittiğimiz otobüse kadar belediyelerden her zaman yararlanıyoruz. Halkla ilişkiler ve iletişim, aidiyet duygusuyla olur. Halkın parası halk için harcanıyorsa, halkla doğru iletişim kurulmalı ve yapılan iş doğru anlatılmalıdır. Halk, müşteriden daha değerlidir. Büyük şirketler nasıl sürekli müşteri memnuniyeti için araştırma ve ölçüm yapıyorsa, belediyeler de halkın mutluluğu için daha fazla kamuoyu araştırması yapmalı” diye konuştu.
BAŞKANIN KAPISI VATANDAŞA DA, PERSONELE DE AÇIK OLMALI
Bozlağan, açıklamalarının sonunda, “Başkanın odası saray gibiyken memurun odası ahır gibiyse, belediyenin başarılı olma ihtimali yoktur. Başkan, kendi odasına gösterdiği özeni, personelinin odasına da göstermeli. Yine kapısı vatandaşa açık olan bazı belediye başkanlarının, kendi personeline kapıları kapadığına, belediye çalışanının başkana ulaşamadığına rastlıyoruz. Başkanın kapısı vatandaşa da, belediye çalışanına da açık olmalı” dedi.
Virahaber