GİSBİR kabuk değiştiriyor

125 tersane, 420 adet tekne imal tesisi ve 38 adet mega-yat üreticisinin bulunduğu sektörde 46 üyesi bulunan GİSBİR, yeni yönetimle birlikte kabuk değiştireceğe benziyor.

GİSBİR’i farklı düşünce ve anlayışların kendisini temsil etme imkanı bulduğu, her yönüyle ülkenin ekonomisine katkısı ile orantılı önemli ve kurumsal bir çatı örgütü haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kıran, “Orta ve uzun vadede birliğin örgütlenme ve üyelik yapısını çok daha etkin, verimli ve katılımcı bir duruma getirmek ve ülkemizin dört bir yanındaki tersaneler başta olmak üzere, tekne imal ve çekek yerleri, gemi sanayi malzeme tedarikçileri ile alt işverenler olmak üzere sektörü oluşturan tüm unsurların çatımız altında toplanmasına imkan sağlamak ana hedefimiz olacaktır” diye konuştu.

46 üye yetersiz

GİSBİR’in üye sayısının gerekenden az olduğunu dile getiren Kıran, şunları söyledi “Son dönemdeki katılımlar ile üye sayımız 42 den 46’ya yükselmiştir. Ancak; Denizcilik Müsteşarlığımızın rakamlarına göre ülkemizde mevcut 71’i faal 125 tersane, 420 adet tekne imal tesisi ve 38 adet mega-yat üreticisi dikkate alındığında üye sayımızın olması gerekenin çok altında olduğunu görmekteyiz. Görevlerimizden biri de, kısa vadede üye sayımızı yükseltmek orta ve uzun vadede kademeli, istikrarlı ve dikkatli bir şekilde arttırmak olacaktır. Böylelikle birlikten güç doğar felsefesi ile ilerlerken sesimizi daha gür çıkaracak, daha net duyuracak, küresel gelişmelerin yarattığı riskleri de etkili bir şekilde yönetebilmemiz mümkün olacaktır.

GİSBİR ile GİSAŞ yönetimi farklı olmamalı

GİSAŞ bünyesinde kurumsallaşma ve profesyonelleşme noktasında yoğun faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Kıran, Ancak bu süre zarfında GİSBİR’in varlığını sürdürebilmesi açısından her iki gözbebeği kurumumuzun aynı yönetim ilkeleri ve yönetim kurulu başkanlığı ile faaliyetlerini sürdürmesi büyük önem arz etmektedir” dedi. Kısa vadede GİSBİR’in kurumsallaşması ve kendi imkanları ile faaliyetlerini sürdürebileceği bir yapıya kavuşmasını hedeflediklerini söyleyen Kıran, “Bunun gerçekleşmesi durumunda GİSBİR ve GİSAŞ’ın farklı yönetimlere sahip olabilmesi de kolaylıkla mümkün olabilecektir.

“Mesleğin yarınlarını belirleyelim”

Türk gemi inşa sanayisinin rekabet gücünü artırmak ve verimlilik problemini yapısal olarak çözmesi gerektiğini vurgulayan Kıran, rekabetçi piyasada işlerinin geçmişe göre çok daha zor olduğunu vurguladı ve sektöre çağrıda bulundu “Hepimizi birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’mize sahip çıkarak, mesleğimizin yarınlarını belirleyici olmaya davet ediyorum” dedi.

GİSBİR’de kabuk değişimi

Murat Bayrak’ın ölümü nedeniyle boşalan GİSBİR Başkanlığı için olağanüstü genel kurul yapıldı. GİSBİR Genel Merkezi’nde yapılan seçime tek listeyle gidildi. Seçimin galibi Tuzla Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran oldu.

Yeni görev dağılımı şöyle:

Murat KIRAN Yönetim Kurulu Başkanı

Salih Zeki ÇAKIR Yönetim Kurulu Başkan Vekili

D. Orkun KALKAVAN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Mehmet Birol ÜNER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Orkun ÖZEK Yönetim Kurulu Muhasip Üye

Orhan TORLAK Yönetim Kurulu Üyesi

Hüseyin MENGİ Yönetim Kurulu Üyesi

Gemi & Yat İnşa Haberleri

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi
Pearl Naval Filosunu Genişletme Kararı Aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın Teslim Törenine Katılacak
Antalya Serbest Bölge, 24 Yılda 694 Lüks Yatı Suya İndirdi
Tersan Tersanesi Yeni Zelandalı Aurora Fisheries İle Kontrat İmzaladı