Girne Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İstanbul'da gerçekleştirilen "Denizin Işıltısı Kadınlarımız; Yakamoz, Deniz ve Kadın" Sempozyumu'nda temsil edildi.
T.C Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası GEMİMO, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO), Armatörler Birliği, Türkiye Denizcilik Federasyonu ile WISTA Türkiye eş başkanlığında oluşturulan "Yakamoz, Deniz ve Kadın; Denizin Işıltısı Kadınlarımız" Sempozyumu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İstanbul'da gerçekleştirildi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen "Denizin Işıltısı Kadınlarımız; Yakamoz, Deniz ve Kadın" Sempozyumunda, denizcilik alanında, gemi kaptanından, başmühendise, brokerlikten gemi işletmeciliğine, gemi inşa mühendisliğinden denizcilik eğitimine, tüm denizcilik alanında faaliyet gösteren, çalışan kadınların sorunları irdelendi, çözüm önerileri ile sorunlar dile getirildi. Sempozyumda Girne Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç başkanlığında her bölümden beş kız öğrenci ile temsil edildi.
'Denizcilik eğitiminde ilkler arasında yer alıyoruz'
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, sempozyumda yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Denizcilik eğitiminde 1996 yılından beri, Yakın Doğu Üniversitesi olarak başlatılan eğitimin, Girne Üniversitesi çatısı altında ve hem Fakülte, hem Yüksekokul hem de Meslek Yüksekokulu olarak, gerek lisans, gerekse ön lisans düzeyinde, hem Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte) hem Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği hem de Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümlerinde eğitimine devam etmektedir. Böylesi önemli bir sempozyumda Girne Üniversitesi olarak yer almaktan son derece mutluyuz" dedi.
Denizcilik eğitiminde ilkler arasında yer aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Altunç, "Denizcilik eğitiminde ilkler arasında yer alan Girne Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi'nden aldığı mirasla, 2002 yılında mezun ettiği ilk iki kadın kaptan olan Senem Ancın ile Meltem Özkul'un isimleri ile birlikte, bizzat TMMOB, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Genel Başkanı Feramuz Aşkın tarafından sempozyumda bizzat tarihe altın harflerle yazdırılmıştır. Sadece kadın ve erkek ayırımı değil, din, dil, ırk, renk ayırımı yapmadan eğitimlerine dünyanın her köşesinden gelen öğrencileri ile yeni ufuklara doğru yol almaktadır. Mezunlarımız arasında ilk Uzakyol Kadın Kaptanı Tuğsan İşiaçık Çolak'ın da yer aldığı sempozyuma katılan kız öğrencilerimiz, aldıkları geri dönüşlerle doğru tercih, doğru karar teyidiyle eğitimlerine daha güvenli, daha umutlu bir şekilde şevkle, zevkle devam etmenin huzurunu duymuşlardır" diyerek sözlerini tamamladı.
ViraHaber.com