Piri Reis Üniversitesi Hazırlık Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panellerin 1. oturumu olan “Elektrikli Sevk Sistemleri” 12 Aralık 2018 tarihinde yoğun katılımla gerçekleşti.Denizcilik ve gemi inşa sektörünün yanı sıra öğrenciler de panele yoğun katılım gösterdi. Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın ve KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş’ın açılış konuşmaları ile başladı. Davete katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal’ın ise tebrik mesajı davetlilere okundu.
Gemi Mühendisliği Haftası'nın ilk gününde, BMA Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Mert Ünlüsan ve BMA Teknoloji AR-GE Müdürü Akın Artun sunumlarını yaptılar.
İkinci gün ise “Balast Suyu Arıtma Sistemleri ve Kuralları” paneli yoğun bir katılımla gerçekleşti. Piri Reis Üniversitesi Prof. Dr. Nurhan Kahyaoğlu moderatörlüğünde başlayan oturumda, Türk Loydu Vakfı Kıdemli Plan Onay Mühendisi Serdar Seber, Türk Loydu Vakfı Kıdemli Araştırma Kural Geliştirme Mühendisi Aslı Yaldız Öztekin ve Lloyd’s Register Plan Onay ve Helpdesk Koordinatörü Hüseyin Doğar konuşmalarını yaptı.
Gemi Mühendisliği Haftası'nın üçüncü gününde “Uluslararası Sülfür Emisyon Kuralları ve Baca Gazı Yıkama Sistemleri” konulu paneli de sektörün yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti. Milli Savunma Üniversitesi-Deniz Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dursun Alkan moderatörlüğünde başlayan oturum, Türk Loydu Vakfı Kıdemli Plan Onay Mühendisi Serdar Seber, Türk Loydu Vakfı Kıdemli Araştırma Kural Geliştirme Mühendisi Aslı Yaldız Öztekin, DNV-GL Bayrak Devleti Onayları Birimi Yöneticisi Yasemin Üstünlüoğlu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğr. Gör. Prof. Dr. Selma Ergin'in konuşmalarıyla devam etti.
Önemli gündem konularını ele alan ve üç gün süren Gemi Mühendisliği Haftası panelistlerine ise konuşmaları sonrası plaket takdimi de yapıldı.
Vira Haber