Gemi adamlarına önemli yenilikler geliyor

Avrupa Parlamentosu, gemi adamları için minimum eğitim seviyesi, modern tıbbi uygunluk gereksinimleri ve daha katı belgelendirme standartları konusunda önemli yenilikleri onayladı.

Avrupa Parlamentosu, gemi adamları için minimum eğitim seviyesi, modern tıbbi uygunluk gereksinimleri ve daha katı belgelendirme standartları konusunda önemli yenilikleri onayladı. Bu çalışmalar, AB Hukukunu Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından hazırlanan revize edilmiş standartlar ile aynı hizaya getirecek.

Gemi adamlarının Eğitim, Belgelendirilme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşme’ye (International Convention on standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarer’s – STCWS) IMO’nun getirdiği son yenilikler; sertifika alınmasında sahtekarlıkları engellemek, tıbbi standartları yükseltmek, deniz haydutluğu ve silahlı soyguna ilişkin önlemler de dahil olmak üzere güvenlik eğitimini iyileştirmek amacıyla oldukça önemli değişiklikler yaptı.

Avrupa Parlamentosu üyeleri de yeni kuralların AB’nin minimum dinlenme süreleri konusunda istisnalar hakkındaki katı sınırlanmaları muhafaza edeceğini garantileyip, dinlenme sürelerine dair gerekliliklerin talim durumunda sürdürülmesi gerektiğinde ısrar ediyorlar.

Ayrıca, Konsey’le aynı fikirde olan metin, Komisyonu AB sularında faaliyet gösteren personel hakkında, Avrupa’daki gemicilik mesleğinin istatistiksel olarak daha iyi bir resmini çıkarabilmek amacıyla, Komisyon’a veri toplama talimatı verdi.

virahaber.com

Gemi Adamı Haberleri

Şehir Hatları KPSS Şartsız Personel Alımı Yapacak