Rusya Bilimler Akademisi'nin düzenlediği bir toplantıda konuşan Aksyutin, "'Türk Akımı'nın hangi süreler içinde gerçekleştirileceği, Rusya-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi ardından belirlenecek" dedi.
Aksyutin ayrıca, 'Türk Akımı' projesinin Gazprom'un Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirmek ve doğalgaz sevkiyatındaki riskleri azaltmak için geliştirildiğini de hatırlattı.
Rusya ve Türkiye, Aralık 2014'te Rus doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını öngören ve daha sonradan 'Türk Akımı' olarak anılmaya başlayan doğalgaz boru hattı projesi üzerinde anlaşmaya varmıştı. Ancak iki ülkenin hükümetleri bu projeyle ilgili bir anlaşma imzalamamıştı.
Türkiye'nin Kasım 2015'te bir Rus jetini düşürmesi ardından ise bu projeyle ilgili tüm çalışmalar durdurulmuştu.
ViraHaber.com
EKONOMİ Haberleri
Global Yatırım Holding, 2024 Yılına Ait Finansal Sonuçlarını Açıkladı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 10 Aralık’ta Toplanacak
Denizli’de İthalat ve İhracat Arttı
Merkez Bankası Faizi Değiştirmedi, Yüzde 50’de Sabit Tuttu
Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı