Dünyanın derinliklerinde gizli bir okyanus bulundu

Fransa'da bir üniversitedeki araştırmacıların yaptıkları çalışmaya göre dünyanın yüzeyinden bin km kadar derinde, yoğun bir su kütlesi bulunuyor. Bu su kütlesi hakkındaki mevcut tahminler beklenenden daha büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Fransız Üniversitesi Jean Monnet’taki bilim insanlarının son araştırmalarına göre dünyanın 1000 km derininde yoğun bir su kütlesi bulunuyor. Araştırmalar, su kütlesinin büyüklüğünün mevcut tahminlerden daha büyük olduğunu gösteriyor. 

Bu inanılmaz keşif, Brezilya’da Sao Luiz nehri yakınlarında bulunan, 90 milyondan fazla yıl önce bir volkandan fırlamış bir Elmas sayesinde gerçekleşti. Elmasın yapısında ilk oluşumu sırasında meydana gelen bir eksiklik bulunuyordu. Bu eksiklik, elmasın içerisinde sudan gelmiş işlevsel bir grup olan hidroksil iyonlarını bulunduran mirallerin biriktiğine işaret ediyordu. Bu alt karasal minerallerin varlığı, bilim insanlarının su kütlesinin derinliğini tespit etmelerini sağladı.

Araştırmacı grubun üyelerinden biri olan Steve Jacobsen dünya yüzeyinin bin km derininde yer alan bu su kütlesinin keşfinin, geçmişte sanıldığından daha çok su rezervine sahip olduğumuzu gösterdiğine inanıyor.

Bu keşifin okyanusların ve atmosferin nasıl oluştuğunu anlamamıza yardımcı olacağına inanan Jacobsen “Eğer o su orada olmasaydı, hepimiz su altında kalabilirdik.” dedi. Jacobsen’a göre bu araştırma, tüm gezegenler arasında neden sadece Dünya’nın tektaconik yapıya sahip olduğunu daha iyi anlamamızı sağlayacak.

Vira Haber

SERBEST KÜRSÜ Haberleri

Amerika Dil Okullarında Sunulan Kurs Türleri
Akıllı Lens ile Göz Sağlığında Yeni Dönem
Teknolojinin Denizcilik Sektörünü Modernize Etmedeki Rolü
Kurumsal SEO Ajansı ile Çalışmanın İşletmenize Katkıları
Bursa Yıldırım'da Kiralık Daire Arayanlara Rehber: Fiyatlar ve En İyi Bölgeler