DTO Marmaris'ten 'İş güvenliği' eğitimi

Marmaris Deniz Ticaret Odası sorumluk sahası içindeki beldelerde üyelerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verecek. Eğitimler eylül ayının ilk haftasında başlayacak.

Marmaris Deniz Ticaret Odası sorumluk sahası içindeki beldelerde üyelerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verecek.

Eğitimler Marmaris, İçmeler, Datça, Bozburun, Turunç ve Akyaka'da eylül ayının ilk haftasından itibaren dönüşümlü olarak yapılacak. Marmaris Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, İş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi ile ilgili yaptığı açıklamada; "Tüm firmalarımızın yanında çalışan tüm personelinin bu eğitimi alması zorunlu olup, cezai yaptırımları bin 500 TL'dir. Eğitime katılmak isteyen üyelerimizin odamıza müracaat ederek başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Ülkemizde önemli bir sorun olan iş kazası ve meslek hastalıklarının çalışma hayatındaki eksiklikleri ve olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacı ile düzenlenen 6331 sayılı yasanın 01 Ocak 2013 tarihi itibari ile uygulamaya girmiş olması nedeni ile işverenlerin, İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda alacakları önlemler ve yerine getirilecek yükümlülükler acısından ilerde cezalı duruma düşmemeleri için en kısa zaman gerekli çalışmaları yaparak eksikliklerini tamamlamaları gerekmektedir."dedi.

Başkan Mengi, açıklaması şöyle sürdürdü: "Ülkemizde önemli bir sorun olan iş kazası ve meslek hastalıklarının çalışma hayatındaki eksiklikleri ve olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacı ile düzenlenen 6331 sayılı yasanın 01 Ocak 2013 tarihi itibari ile uygulamaya girmiş olması nedeni ile işverenlerin, İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda alacakları önlemler ve yerine getirilecek yükümlülükler acısından ilerde cezalı duruma düşmemeleri için en kısa zaman gerekli çalışmaları yaparak eksikliklerini tamamlamaları gerekmektedir.6331 sayılı kanuna göre işverenler en az bir kişi bile çalıştırsalar tehlike sınıfına bakılmaksızın iş yerinde oluşabilecek kaza ve meslek hastalıklarının olma ihtimali ve olduktan sonraki tahribatını bilmek ve buna karşı gerekli önlemleri almak zorundadırlar, aksi takdirde risk analizi yapmadan, işletmedeki tehlikeleri bilmeden faaliyette bulunmak suçtur. Risk analizi yapmayan bir işveren denetime girerse 27 bin 400 lira ceza ödemek zorunda kalacaktır"

Mengi, İş Güvenliği Hizmetleri 4857 sayılı iş kanuna göre işyerlerinde alınması gereken sağlık ve güvenlik hizmetleri için C sınıfı İSG uzmanlarıyla hizmet vermekte olduklarını, buna göre; İş yeri risk analizi, Temel İş Güvenliği Eğitimleri, Periyodik işyeri denetimleri, Alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemleri gibi konularda eğitimler verileceğini belirtti.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Ege ve Akdeniz'de Balıkçılığı İzleme Çalışmaları Muğla'da Devam Ediyor
Bodrum-Kaş Arası Denizlerde Fırtına Uyarısı
Türkiye’nin En Büyük Balıkçı Barınağının Yüzde 70'i Tamamlandı
Deprem Bölgesinde Görevini Tamamlayan Yaşam Gemisi Yalova'da Bakıma Alındı
Ege Denizi İçin "Sarı" Uyarı