Dokuz Eylül'de Kış Kariyer Günleri

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ni 06-17 Aralık 2010 tarihleri arasında 24 oturumda gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 06-17 Aralık 2010 tarihleri arasında 24 oturum olarak gerçekleştirilen 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ne tarih sırasına göre Mersin International Port, Gemimo, İnce Denizcilik, Arkas Holding, Akar Group, Active Shipping, Yasa Holding, Deniz Nakliyat, Mardaş, Şener Holding, Turkon, Genel Denizcilik, Transal, Vbg, Mercan Group, Idç, Kıran Holding, Msc, Nemtaş, Chemfleet, Chemmariner, Armona, Beşiktaş Denizcilik ve Kpt.Nil Deniz Şen katıldı.

6 Aralık 2010 günü Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kpt. Selçuk NAS’ın açılışı ile başlayan Kariyer Günleri’nde ilk olarak Mersin International Port (MIP) temsilcilerinin sunumları gerçekleştirildi.

Fotoğraflar için tıklayın...

MIP adına Genel Müdür Kaptan John PHILLIPS ve Altyapı İşleri Müdür Yardımcısı İskender DİNLER Mersin International Port hakkında bilgiler verdiler. Öğrenciler bir kaptanın dünyanın sayılı liman kuruluşlarından PSA (Port of Singapore Authority) ortaklığındaki bir limanda Genel Müdür olmasının nasıl gerçekleşebildiğini sorduklarında, Kaptan PHILLIPS kendisinin 30 yılı aşkın bir süredir denizcilik sektöründe görev yaptığını belirterek bu çerçevede pek çok liman projesi içinde yer aldığını söyleyerek kaptanların ve başmühedislerin limanlarda çok önemli görevler üstlendiklerini açıkladı.

1975 yılında P&O Denizcilik, Londra'da seyir zabiti olarak çalışmaya başlayan John PHILLIPS, 26 yaşında 1. Sınıf Uzak Yol Sertifikasına hak kazandı ve birçok farklı gemide görev alarak dünya çevresindeki bir çok limanı dolaştı. PHILLIPS 1987 yılında görevine kıyıda devam etmeye başlayarak limancılık sektöründe üst düzey yönetici olarak çeşitli görevler aldı. Görevinin bir parçası olarak Avrupa ve İskandinavya ülkelerindeki birçok farklı liman projelerinde yer alan Kaptan PHILLIPS 2007 yılının Ağustos ayında MIP' ye katıldı.

Fotoğraflar için tıklayın...

DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin Mersin Limanına ilişkin tüm sorularını yanıtlayan Genel Müdür John PHILLIPS, Mersin Limanının mevcut potansiyelini ve büyüme stratejilerini açıkladı.

07 Aralık 2010 günlü ilk oturuma Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz AŞKIN ve GEMİMO Saymanı Ahmet Yaşar CANCA katıldılar. AŞKIN ve CANCA konuşmalarında GEMİMO’nun tarihçesi, faaliyetleri ve üyeleri hakkında bilgiler verildi. GEMİMO Başkanı Feramuz AŞKIN Türk denizciliğindeki gemi makineleri işletme mühendisleri açığından bahsettiği konuşmasında GEMİMO’nun gemi makineleri işletme mühendisleri ile deniz ulaştırma işletme mühendislerinin odası olduğunu belirterek, Odanın isminin yeterli görmediklerini ve “Deniz Mühendisleri Odası” olarak değiştirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Konuşmalarında uzakyol zabitliğinin hem eğitim, hem de örf, adet ve gelenekler yönünden özelliklerini açıklayan AŞKIN ve CANCA, Meslek Yüksekokulu mezunlarından kısa bir eğitimle uzakyol zabitliği yeterliğine hak kazananların Denizcilik Fakülte ve Yüksekokullarından mezun zabitler ile aynı özelliklere sahip olmadıklarını belirterek Meslek Yüksekokulları mezunlarına bu yeterliklerin açılmasına karşı olduklarını belirttiler.
GEMİMO olarak öğrencilere burs sağlanması konusuna da değinen AŞKIN ve CANCA üyelerden aidat almada yaşanan zorluklar nedeniyle GEMİMO’nun burslar konusunda yeterli katkıyı sağlayamadığını açıkladı.
Günün ikinci oturumunda İNCE Denizcilik Teknik Müdürü Ahmet Yaşar CANCA şirket profillerini açıklayarak İNCE Denizcilik’i tanıtan bir multivizyon gösterisi sundu. İNCE Denizcilik’in kuru yük piyasasında önemli bir rol oynadığını belirten CANCA gemilerde sadece Türk personel çalıştırdıklarını ve bunun bir şirket politikası olduğunu belirtti. İNCE Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Mine TÜRKERİ ise İNCE Denizcilik’in şirket politikalarını anlattı.

8 Aralık 2010 günü sabah oturumuna AKAR Denizcilik adına, AKAR Grup Tanker Departmanı Personel Müdürü Tibet ÖZAY, Kuruyük Departmanı Personel Müdürü Erkan ERKAN ve Güverte Enspektörü Murat ÖZTÜRK katıldı. Konferansta AKAR Denizcilik'in kısa bir tanıtım filminin ardından şirket hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgiler verildi. Ayrıca AKAR Denizcilik’in Yalova tersaneler bölgesinde kurmayı planladığı tersane yatırımı açıklandı. Kuruyük Departmanı Personel Müdürü Erkan ERKAN da şirketlerinde herkese eşit ve saygılı bir yaklaşımın personel politikaları olduğunu belirtti.

Fotoğraflar için tıklayın...

8 Aralık 2010 günü öğleden sonra oturumunda ARKAS Denizcilik adına, İnsan Kaynakları Müdürü Alaattin KURT, Güllük Limanı Baş Kılavuz Kaptanı Çağatay DURUKAN, Uzakyol Vardiya Zabiti Çağrı YILMAZ ve DEÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi İsmail Cem TAMKURU katıldı.

Konferansta ARKAS Holding’in tanıtım filminden sonra her yer yıl stajyerlere yönelik düzenlenen anket sonuçları karşılaştırmasını açıklayan KURT şirketin stajyer politikasından bahsetti ve yeni ARKAS Stajyer Politikası’nın ciddi sonuçlar verdiğini söyledi. Stajyerlerin ucuz iş gücü değil, eğitilmesi gereken zabit adayları olduğunu söyleyen Alaattin KURT öğrencilere staj başvuru süresince yapılması gerekenleri açıkladı. Stajını ARKAS Denizcilik bünyesinde yapan İsmail Cem TAMKURU stajyer politikasının devreye girmesinden sonra ARKAS gemilerinin de denizcilik eğitimi için çok yararlı olduğunu söyledi. DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunu Uzakyol Vardiya Zabiti Çağrı YILMAZ öğrencilere ARKAS Denizcilik’e ait gemilerdeki çalışma ortamından bahsetti.

Eski bir ARKAS çalışanı olan Güllük Limanı Baş Kılavuz Kaptanı Çağatay DURUKAN ile geçen keyifli bir sohbetin ardından oturum sona erdi.

9 Aralık 2010 günü sabah oturumuna AKTİF Denizcilik adına Operasyon Müdürü Kemal Doğan POLAT, Teknik Müdür Ş.Şenol ÜNGÖR, Operasyon Enspektörü Bülent UYGUN katıldı.

Oturumun akışı kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları, stajlar hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki gemiler ve stajlar hakkında bilgiler verildi.

AKTİF Denizcilik yöneticileri gemi personelinin genellikle Filipinli olduğunu ama son yıllarda özellikle zabitlerin Türk personel olmasını istediklerini dile getirdiklerini ve bu tekliflerine gemi işletmecilerinin başlarda sıcak bakmasalar da zamanla gördükleri, edindikleri tecrübelerden dolayı kabul ettiklerini söylediler. “Neden Türk personel” sorusunu da AKTİF Denizcilik yöneticileri “çünkü Türk zabitler gerektiği yerde alınabilecek riskleri almaktan çekinmezler ve gemiyi diğer uluslardaki bir personelden daha çok sahiplenebilirler, ama burada risk sözcüğü yanlış anlaşılmasın alınabilecek risk ve alınamayacak risk vardır’’ şeklinde cevapladılar.

Yine oturumda geçen bir diğer konu da staj yapacak öğrencilere gemideki personelin yabancı olmasının getireceği avantajların belirtilmesiydi. Bu avantajlar da yabancı dilini geliştirme avantajı ve farklı uluslardan insanlar tanıma imkanı olarak açıklandı.

Günün öğleden sonraki oturumuna YASA Holding adına konferansa Kuru Yük Departmanı Personel Müdürü Muammer BIÇAKÇI, Tanker Departmanı Personel Müdürü Faruk CELAHİR, Yasa Vakfı Genel Sekreteri Ayşen ÖZÇELİK, Eğitim Departmanından Erdoğan DEVRİK ve Özgür ALEMDAĞ katıldı.

Fotoğraflar için tıklayın...

Oturum akışı kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki tanker ve dökme yük işletmeciliği hakkında bilgiler verildi. Staja çıkacak öğrencilerin seçecekleri gemilerin ilerde büyük ölçüde kariyerlerini yapacakları uzmanlaşacakları alanlar olması gerektiği ve bu yüzden seçim yaparken bu hususları göz önünde bulundurmaları gerektiği üzerinde duruldu.

Diğer üzerinde durulan bir konu da YASA’nın eğitime verdiği önem oldu. Yeni Eğitim Departmanı ve sahip oldukları simülatör binası hakkında öğrencileri bilgilendiren şirket yöneticileri, gemiye gidecek personel ve zabitlerin önce bu simülatörlerde eğitim görecekleri ve bu süreçte alınan eğitimin gemilerdeki sistemler ile birebir aynı olması bakımından personel için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdiler.

YASA Holding yöneticileri Dokuz Eylül Üniversitesinin gerek mezun olmuş gerekse eğitimine devam etmekte olan bireylerinin deniz örf ve adetlerine sonuna kadar bağlı kaldığı ve kalacaklarına tüm içtenlikleriyle inandıkları için YASA Holding olarak Dokuz Eylül Üniversitesine her zaman kapılarının açık olduğunu, burada olmaktan son derece mutlu olduklarını ve bir sonraki kariyer günlerinde de bulunmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdiler.

10 Aralık 2010 günü sabah oturumunda DENİZ Nakliyat şirket yöneticilerinden Personel Müdür Yardımcısı Zekai ÖZ, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunlarından Seçkin SÖĞÜT ve Enspektör Gökalp SİVRİKAYA şirketin tarihini ve şu anki durumunu öğrencilerle paylaştılar. Kendilerinde staj yapmış ya da çalışmış Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencilerine ilişkin tecrübelerini paylaşıp, şirketleri, ülke ve dünya denizciliği hakkındaki soruları yanıtladılar.

10 Aralık 2010 günü öğleden sonra gerçekleştirilen ilk oturumda MARDAŞ'tan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunlarından şirkette DPA olarak görev yapan Ümit KAPLAN ve Personel Müdürü Şenol KULAKÇELEN kendi şirketlerini tanıtıp, denizcilikle ilgili birçok anılarını öğrencilerle paylaşmıştır. Bunun yanı sıra gemilerinden de bahseden MARDAŞ yöneticileri bu sene de Dokuz Eylül Fakültesi Denizcilik Fakültesi öğrencileri arasından stajyer alımı yapacaklarını açıkladı. Özellikle küçük yaş ortalamasına sahip gemileri ve gelecek birkaç yılda bünyelerine katacakları yeni gemilerden de bahseden MARDAŞ yetkilileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtladılar.
10 Aralık 2010 günü son oturumda ŞENER Petrol Denizcilikten Personel Müdürü Aras AKSÜYEK ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunlarından Serkan GÖRGÜLÜ şirketlerini tanıtıp öğrencilerin sorularını sohbet havasında cevapladılar.

Fotoğraflar için tıklayın...

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nin 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri'nin beşinci gününde Uzakyol Kaptanı Nil Deniz ŞEN öğrencilerle buluştu. Konuşmasında çalışma yaşamı hakkında bilgiler veren Nil Deniz ŞEN, çalıştığı gemileri, şirketleri ve deniz yaşamında karşılaştığı sorunları öğrencilerle paylaştı. Kaptan Nil Deniz ŞEN öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

10 Aralık 2010 günü gerçekleşen oturumda Kaptan Nil Deniz ŞEN'e öncelikli olarak denizde bir bayan olmanın zorlukları soruldu. Kaptan ŞEN, denizcilik açısından bayan ya da erkek olmanın bir farkı olmadığını ve istenilince her şeyin yapılabileceğini anlattı. Bir bayan için tabuları yıkmanın çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen Kaptan Nil Deniz ŞEN bir soru üzerine ilerideki kariyer planlarından da bahsederek Denizcilik Fakültesinin bayan zabit adaylarına şevk verdi.

Haftanın açılışı 13 Aralık 2010 Pazartesi sabahı TURKON Holding’in öğrencilere verdiği kokteyl ile başladı. Kokteylde şirket yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler bir araya gelerek sohbet ettiler. TURKON Holding adına oturuma Kalite ve Eğitim Uzmanı Seda HASTAL, Güverte Enspektörü Ahmet EFE, Personel Müdürü Musa CİBİROĞLU ve Personel Müdür Yardımcısı Yasin ERGÜL katıldı. Kaşif KALKAVAN tarafından 1945'de kurulan şirketin 1997’de TURKON’a dönüştüğü açıklanarak bünyelerinde 20 gemi bulunduran TURKON’un ayrıca tersane, turizm, tır taşımacılığı, demiryolu ve havacılık sektörlerinde günümüzde söz sahibi olduğu belirtildi. Ayrıca Sedef Tersanesini de bünyelerine aldıklarını belirten şirket yöneticileri kendi gemilerini de inşa ettiklerini belirttiler. Gemi yaş ortalaması 3.5 olan TURKON’un 2011 yılında bünyesine 2 gemi daha katarak filosunu daha dinamikleştireceği belirtildi.

Oturumun akışı kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki gemiler hakkında bilgiler verildi, staja çıkacak öğrencilerin seçecekleri gemilerin ilerde büyük ölçüde kariyerlerini yapacakları uzmanlaşacakları alanlar olması gerektiği ve bu yüzden seçim yaparken bu hususları göz önünde bulundurmaları gerektiği üzerinde duruldu.

13 Aralık 2010 günü öğleden sonra oturumunda GENEL Denizcilik Kuru Yük Filosu Personel Müdürü Şükrü DİLEK ve Tanker Filosu Personel Müdürü Kadir ÖZKAN öğrencilerle buluştular. Hızlı bir büyüme içerisinde olan GENEL Denizcilik yöneticileri politikalarını açıklayıp öğrencilerin de sorularına yanıt verdiler. Soruların genellikle staj dönemindeki projelerden geldiği dikkat çekmiştir. Projeler konusuna açıklık getiren GENEL Denizcilik yöneticileri bunların yararlı olduğunu ve zabit alımlarında dikkate alındığını açıklamıştır. 2011 yılında suya inecek gemilerde ve şu an yabancı personel çalıştırılan gemilerdeki Türk personel alımı ve değişimi sorulunca ellerinden geldiğince gemilere kalifiye Türk personel alınacağını söyleyen yöneticiler kontratları da anlatarak öğrencileri aydınlattılar. Korsan saldırılarına karşı alınan önlemlerden de bahseden yöneticiler birçok konuya açıklık getirerek öğrencilere yardımcı oldular.
13 Aralık 2010 günü son oturuma TRANSAL Denizcilik adına katılan Genel Müdür Uygar PAMUK, İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Çiğdem KUDUOĞLU ve HSEQ Umut BOZKURT öğrencilerle buluştular. Filosuna yeni gemilerin katılacak olması ile birlikte personel seçiminde gençliğe ve dinamik bir yapıya önem veren TRANSAL Denizcilik, gençleri desteklediğini belirterek yeni projelerini öğrencilerle paylaştı. Bu amaca yönelik olarak TRANSAL Denizcilik bünyesinde başlatılması planlanan “Deniz Yıldızı Projesi” ile de öğrencilerin yaşadığı staj sorununa somut bir adım atılacağı belirtildi.

14 Aralık 2010 sabah oturumuna VBG Holding adına Genel Koordinatör Turgay KARABULUT, İşletme Müdürü Emre Hilmi GÜÇ katıldılar.

Fotoğraflar için tıklayın...

Oturum akışı kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları, staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki gemiler ve staj hakkında bilgiler verildi. “Kariyer nedir? Para ne kadar önemlidir? Stajyer gemici olarak çalıştırılmalı mıdır?” gibi sorular üzerinde duruldu.

14 Aralık 2010 öğleden sonra oturumuna MERCAN Denizcilik adına oturuma Personel Müdürü Muharrem GÜMÜŞ katıldı.

Oturum akışı kısa bir sunum ardından personel müdürünün açıklaması staj hakkında bilgiler, kimyasal gemilerindeki çalışma şartları, gemilerdeki sosyal ortam ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki gemiler hakkında bilgiler verildi. Oturumda “Kalite ve güven nedir? Stajyerlerin görevleri neler olmalıdır?” gibi sorular üzerinde duruldu.

15 Aralık 2010 günü sabah oturumuna İDÇ Denizcilik adına Personel Müdürü Turgut ERTÜRK, Güverte Enspektörü Tansu GÖKÇEN ve Makine Enspektörü Mert ÖLÇÜLÜOĞLU katıldılar.

1945’te Aliağa’da kurulan İDÇ’nin 23 Kasım 2005’de denizciliğe yöneldiğini açıklayan yöneticiler, özellikle şirket bünyesindeki gemilerin Japonya’da inşa edilmesine özen gösterdiklerini vurgulayarak İDÇ’nin genç bir filoya sahip olduğunu ve gemilerin tamamının Türk bayraklı olduğunu belirttiler.

Oturum akışı kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Staja çıkacak öğrencilerin seçecekleri gemilerin ilerde büyük ölçüde kariyerlerini yapacakları uzmanlaşacakları alanlar olması gerektiği ve bu yüzden seçim yaparken bu hususları göz önünde bulundurmaları gerektiği üzerinde duruldu.

15 Aralık 2010 öğleden sonra oturumuna KIRAN Denizcilik adına Personel Müdürü Kaptan Aşkı ÇELİK katıldı.

Oturum akışı; Kaptan Aşkı ÇELİK’in açıklamaları staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. KIRAN Grubunun stajyerlere yaklaşımlarını anlatan Aşkı ÇELİK, şirketlerinde staj yapan öğrencilerin de paylaşımda bulunmalarını istedi. Şirketteki yaklaşımlardan ve kumanyadan memnuniyetlerini belirten öğrenciler, çok sayıda ağabeylerinin zabitlik ve kaptanlık yaptığı bu şirketi kardeşlerine de tanıtmış oldular.

16 Aralık 2010 günü sabah oturumuna MSC adına İnsan Kaynakları Müdürü Serap TOSUN, İzmir Şube Müdürü Serhan ERTAÇ, Operasyon, Gümrük ve Liman Hizmetleri Müdürü Savaş ERCAN ve İnsan Kaynakları Uzmanı Güzin İLYAY katıldılar.

Fotoğraflar için tıklayın...

Oturum akışı kısa bir sunum ardından yöneticilerin açıklamaları, staj hakkında bilgiler ve soru cevap şeklinde oldu. Sunumda şirket bünyesindeki konteynır taşımacılığı hakkında bilgiler verildi. Konteynır sektöründe dünyanın 2. büyük şirketi olan MSC’nin 400’ü aşkın kendi gemileri ile beraber ayrıca birçok kiralanmış olan gemilerinin de bulunduğu açıklandı. Kurvaziyer sektöründe de söz sahibi olan MSC’nin İsviçre merkezli olduğu belirtildi.

MSC’nin Türkiye’deki konteynır pazarının %37’sine sahip olduğu ve böylelikle taşınan 3 konteynırdan yaklaşık 1.2 sinin elleçlemesini MSC’nin üstlenmiş olduğu belirtildi.

16 Aralık 2010 günü öğleden sonra ilk oturuma NEMTAŞ Denizcilik adına Satın Alma Müdürü Selim TUNTAŞ, İnsan Kaynakları Departmanı sorumlusu Hakan YONTAN katıldılar.

NEMTAŞ yöneticileri şirketlerini tanıtarak, öğrencilerin sorularını yanıtladılar ve tecrübelerini paylaştılar. Sunumlarında hava kirliliğine karşı yapılan çalışmaları, gemilerdeki çalışma durumlarını ve personele sağlanan imkanları açıkladılar. “Para ne kadar önemlidir? Stajyer gemici olarak çalıştırılmalı mıdır? NEMTAŞ’ın denizcilik sektöründeki hedefleri nelerdir? Gemilerdeki sosyal imkanlar nasıldır?” şeklindeki sorular oturumun çerçevesini oluşturdu.

16 Aralık 2010 günü öğleden sonraki ikinci oturuma CHEMFLEET adına İnsan Kaynakları Müdürü Kpt.Özgür SARIOĞLU katıldı. Bir kimyasal tanker işletme firması olan CHEMFLEET’in eğitime ve geleceğe yönelik projelerinin olduğu belirtildi. Denizcilikte bilgi tecrübe ve iş gücünün önemi Kpt.Özgür SARIOĞLU tarafından vurgulandı. CHEMFLEET’in, logosundan da anlaşılacağı gibi sermaye, nitelikli iş gücü, bilgi ve tecrübe konusunda hassas olduğu belirtildi.

Fotoğraflar için tıklayın...

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri 17 Aralık 2010 günü gerçekleştirilen CHEMMARINER Shipping, ARMONA Denizcilik ve BEŞİKTAŞ Denizcilik oturumlarıyla tamamlandı.
17 Aralık 2010 günü sabah oturumuna CHEMMARINER Shipping adına Personel Müdürü Semih GÜRKÖK ve HSEQ Müdürü Ömer Murat DEMİR katıldılar.

Sunumda kısa şirket tanıtımı ve stajyer politikaları hakkında bilgi verildi. Oturum akışı kısa sunumun ardından soru cevap şeklinde devam etti. Filosunda 6 Malta bayraklı gemisi bulunan CHEMMARINER Shipping tamamı Türk personeli ile kimyasal tanker taşımacılığında kendine yer edinmiştir.

15. Geleneksel Kış Kariyer günlerinin son gününde öğleden sonra ilk oturumda ARMONA Denizcilik adına Personel Müdürü Özgür ÇETİNKAYA, şirket ve gemileri hakkında bilgiler vererek çalıştıracakları personelden neler istediklerini, çalışan personelin dağılımını, stajyer politikalarını ve gemilerdeki sosyal olanaklar hakkındaki bilgileri öğrencilerle paylaştı.
17 Aralık 2010 gününün ve Kariyer Günleri’nin son oturumuna BEŞİKTAŞ Denizcilik adına Personel Müdürü Adil ÖZKAN katıldı.

Tanker piyasasında önemli bir yere sahip olan BEŞİKTAŞ Denizcilik, 2010 yazında filosuna dahil ettiği iki adet capesize kuru yük gemisiyle de kuru yük piyasasında yer edinmeyi amaçladığını açıkladı. Büyümeyi sürdüren BEŞİKTAŞ Denizcilik’in stajyerlerin iyi eğitilmesinin şirketin ve denizciliğin geleceği açısından önemli bir faktör olduğunu değerlendirdiği belirtildi. Tankerlerde denetimin çok önemli olduğunu ve ihmalin denizcilikte çok büyük sorunlar doğurabileceğini anlatan Adil ÖZKAN, BEŞİKTAŞ Denizcilik’in bu konuda ne kadar dikkatli olduğunu açıkladı. Sunumda BEŞİKTAŞ Tersanesi’nin gemi inşa alanında önemli bir yeri olduğu üzerinde de duruldu.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayıp, gençlere olan güveninden bahseden Adil ÖZKAN'ın konuşmasının ardından DEÜ Denizcilik Fakültesi 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri başarıyla tamamlanmış oldu.

Fotoğraflar için tıklayın...

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı
YRD. DOÇ. DR. KPT. SELÇUK NAS’IN DEĞERLENDİRMESİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Geleneksel Kış Kariyer Günleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kpt. Selçuk NAS 2010 Kış Kariyer Günleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Kariyer Günleri’nin hem katılımcı işletmelere hem de öğrencilere ve Fakülte’ye önemli katkılar sağladığını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Kpt. Selçuk NAS’ın konuya ilişkin değerlendirmeleri aşağıdaki gibidir:

“Günümüzde deniz ticaret filomuzun ulaşmış olduğu saygın ve değerli konumu, analitik düşünme gücüne sahip, nitelikli insan kaynaklarını istihdam etmeyi gerekli kılmaktadır. Bu durumun farkında olan saygın ve değerli gemi işletmeleri, insan kaynaklarına ulaşma ve işe alma konusunda kış aylarında denizcilik fakültelerinde düzenlenen kariyer günlerine yoğun bir ilgi ile katılım sağlamaktadır. Kariyer günleri tanım olarak, çağdaş yönetim felsefeleri kapsamında rekabetçi stratejilerin kaynağını oluşturan insan kaynağı ile sektörün buluşmasını sağlayan bir bilgilenme ve tanışma şölenidir.

“Fakültemizde 1998 yılından beri düzenlenen kariyer günlerinde genel olarak gemi işletmelerinin amacı, nitelikli insan kaynaklarını istihdam edebilmek için kendi şirketlerini tercih edilebilir kılmak ve istihdam ettikleri değerli insan kaynaklarını ellerinde tutarak “uzun süreli istihdam” problemine çözüm aramaktır. Belirsiz ve dengesiz şirket politikalarının nitelikli insan kaynaklarını uzun süreli istihdam konusundaki olumsuz etkileri sektördeki yaşanan tecrübeleri ile ortadadır. Bu kapsamda günümüz çağdaş yönetim felsefelerini benimsemiş birçok işletmenin kendi kurumsal kimliklerini ortaya koyarak, belirli ve dengeli politikalar ile insan kaynaklarını etkilemeye çalışması, gelecekte Türk denizciliğinin ulaşılması istenen nokta için umutlar vaat etmektedir. Gelecekte de saygın ve değerli konumlarını devam ettireceğine inandığımız ve kariyer günlerimizi katılımları ile bir şölene dönüştüren gemi işletmelerine ve değerli temsilcilerine teşekkür ederiz.”

Virahaber

EĞİTİM Haberleri

Naci Alkoç Eğitim Vakfı’ndan Öğrencilere Burs İmkanı
Doç. Dr. Günseli Naymansoy’dan “Meslek Kültürü ve Etiği” Semineri
Sabancı Üniversitesi IICEC’ten Sürdürülebilir Bilgi Teknolojileri Webinarı
Karadeniz için Yenilikçi Mavi Ekonomi: Kapasite Geliştirme Çalıştayı İTÜ'de Gerçekleşecek
Çevreci Okullara "Yeşil Bayrak"