Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde düzenlenen 21.Kış Kariyer Günleri'nin ilk haftası sona erdi. Haftanın son gününün ilk oturumunda DSM Ship Management konuk oldu. Firma temsilcisi olarak söz alan Personel Müdürü Serhat ACAR Şirketlerinin beş kimyasal tankeri olduğunu ve hepsinin kendi tersanelerinde yapıldığını belirterek, gemilerde yap-sat politikasını izlediklerini söyledi. ACAR, bugüne kadar Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden gelen stajyerler ve mezun olup çalışan zabitlerden çok memnun olduklarını sözlerine ekleyerek, stajyer alım politikasında MTR sistemini kullandıklarını söyledi. Kendini geliştirmenin önemini vurgulayan ACAR, İngilizcenin meslek adına çok önemli olduğunu, aynı zamanda güncel yayın ve haberi de takip edip okumak gerektiğini anlattı. Konuşmanın devamında konferans öğrencilerle soru-cevap şeklinde devam etti. Konferans, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Hamza TAŞKESEN'in, Serhat ACAR'a plaketini sunmasıyla sona erdi.
21.Kış Kariyer Günleri'nin ilk haftasının son gününün ikinci oturumunda Armona Denizcilik ağırlandı. Konuşmacı olarak Armona Denizcilik'in Personel Müdürü Özgür ÇETİNKAYA konuk oldu. ÇETİNKAYA, 2002'de kurulan firmanın sekiz kimyasal tanker gemisine sahip olduğunu ve yakında bu sayıyı ona çıkarmak istediklerini söyledi. Gemilerin Malta bayraklı olduğunu da sözlerine ekleyen ÇETİNKAYA, iki gemisinde Filipinli personellerin de bulunduğunu belirtti. Şirkette stajyer alımının ön mülakatla yapıldığını açıkladı ve ön mülakatın içeriğinin İngilizce sınavı olduğunu da ekledi. Ayrıca ÇETİNKAYA, zabit alımıyla ilgili; “stajyer, staj esnasında tez hazırlar, şirkete sunulan tez incelenir, eğer tez başarılı bulunursa biz o kişiyi zabit olarak işe alırız” dedi. İşe başlayan zabitanların da şirkette devam etme oranlarının yüksek olduğunu söyledi. Sonrasında ÇETİNKAYA, öğrencilerin aklına takılan soruları yanıtladı. Ardından konferans, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Ahmet Turgut GÜZEL'in Özgür ÇETİNKAYA'ya plaketini sunmasıyla sona erdi.
21.Kış Kariyer Günleri'nde haftanın son gününün son oturumu gerçekleşti. Konuk olarak Çebi Denizcilik'in Personel Müdürü Murat AKGÖZ katıldı. AKGÖZ, şirketin 5 Türk 1 Marshall bayraklı olmak üzere toplamda altı gemisi olduğunu söyledi ve bu gemiler hakkında bilgi verdi. Çebi Denizcilik'in, Kaptan Grup'a bağlı olarak çalıştığı ve Kaptan Grup'un sadece denizcilik sektöründe değil, enerji, geri dönüşüm ve lojistik gibi birçok alanda faaliyet gösterdiğini belirtti. AKGÖZ, gemideki her personele değer verildiğini, şirketin politikasının bu doğrultuda şekillendiğini söyledi ve personelin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak istediklerini açıkladı. Daha sonra şirketin vizyon ve misyonlarından bahseden AKYÜZ, ekip çalışmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Sohbet havasında geçen konuşmanın sonunda okulumuz mezunlarından Emir TANYEL'in şirket bünyesindeki bir gemide üçüncü zabitlik yaptığını söyleyen AKYÜZ, büyük bir sürpriz yaparak konuşma esnasında Süveyş Kanalı'nda seyir halinde bulunan gemiye telefon bağlantısı yaparak Emir TANYEL'in görüşlerini, düşüncelerini aldı. Ardından öğrencilerin soruları cevaplandı ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Kerem KULAKOĞLU'nun Murat AKGÖZ'e plaketini sunmasıyla konferans sona erdi.
21.Kış Kariyer Günleri'nde İkinci haftanın ilk gününde ilk oturuma Lucent Global Ship Services konuk oldu. Firma temsilcisi olarak Asistant Manager Duygu KARASU katıldı. Şirket hakkında önemli bilgiler veren KARASU, şirketin 1944'de kurulduğunu, köklü bir firma olduklarını söyledi. Şirketin, armatörlerin personel bulmasında aracılık yaptığını belirten KARASU, simsarlık algısını yıkmaya çalıştıklarını belirtti. Şuanda Eastern Pasific Shipping gibi dünyanın önde gelen armatörlük şirketleriyle çalıştıklarını açıkladı. Çalıştıkları bu şirketler sayesinde 120'den fazla gemiye personel ve zabitan istihdamı sağladıklarını söyledi. Stajyer politikaları hakkında ise; staj döneminin altı ay uzun staj yapıldıktan sonra altı ay ekstra eğitim stajı ve ondan sonra da altı ay süreyle Junior Officer pozisyonunda eğitim verdiklerini, ayrıca staj döneminde stajyerlerin proje yapmakla yükümlü olduklarını vurguladı. Şirkette zabit olarak çalışmaya başlamanın zor olduğunu kabul eden KARASU, zabit olduktan sonra maddi ve manevi açıdan parlak bir geleceğin bizi beklediğini belirtti. Konferans karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Daha sonra Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Mehmet AYCIL'ın, KARASU'ya plaketini sunmasıyla oturum sona erdi.
21.Kış Kariyer Günleri'nin ikinci haftasının ilk günündeki son oturuma Borealis Denizcilik konuk oldu. Firma temsilcisi olarak Personel Müdürü Mehmet Emre YALÇIN katıldı. YALÇIN, İngiliz kökenli olan firmanın sekiz kimyasal tanker gemisi ve bir kuru yük gemisi olduğunu ve hepsinin Malta bayraklı olduğunu belirtti. Firmanın etik, saygı, risk ve takım çalışması gibi değerlere önem verdiği vurgulandı. Firmanın stajyer politikası hakkında da bilgi veren YALÇIN, stajyer alımında ön mülakata yer verdiklerini açıkladı. Mülakatın eliminasyon amaçlı değil, kişinin neyi ne kadar bildiğini ölçmek için yapıldığını söyledi. Stajyer kontratlarının beş ay olduğunu açıkladı. Stajyerlerin verimli çalışma durumlarına göre bu sürenin uzayabileceğini, aksi takdirde onbeş-yirmi günlük istirahatten sonra tekrar gemiye çıkabileceklerini vurguladı. Oturum öğrencilerle soru-cevap şeklinde bir süre devam ettikten sonra Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Fırat KALECİK'in, YALÇIN'a plaketini vermesiyle son buldu.
ViraHaber.com