Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde 21.Kariyer Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Kariyer Günleri'nin ikinci haftasının ikinci gününde ilk ağırlanan şirket Medlog Gemicilik oldu. Firma adına konuşmacı olarak Genel Müdür Savaş ERCAN ve İnsan Kaynakları Müdürü Serap TOSUN konuk oldu. Firma sunuma kısa bir film ile başladı. Akabinde Sayın ERCAN, firma hakkında açıklamalarda bulundu. Firmanın altı kıta, yüz elli ülkeye yayılan MSC şirketine bağlı olarak kurulduğunu belirtti. Yakın gelecekte 480 konteyner ve on iki yolcu gemisi bulunan MSC'ye personel ve zabit gönderme ihtimalinin olduğunu açıkladı. Şuanda Medlog Gemicilik bünyesinde iki Türk bayraklı konteyner gemisi bulunduğunu vurguladı. Konferans, öğrencilerle soru-cevap eşliğinde bir süre devam ettikten sonra Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Yağmur DURAN ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Yavuz Selim BÜLBÜL'ün konuşmacılara plaketlerini takdim etmesiyle sona erdi.
Kariyer Günleri'nin ikinci haftasının ikinci gününün ikinci oturumuna Yeni Vira Academy katıldı. Şirket temsilcisi olarak Sayın Ramazan ÇEPEL ve Sayın Levent BAKTIR konuk oldu. Şirket, konuk olan diğer şirketlerden farklı olarak Süperyat sektörüyle ilgileniyor. On beş yıldır faaliyet gösteren şirket altı yıldır da uluslararası arenada boy gösteriyor. Sayın BAKTIR, yat sektörünün yeterince bilinmediğine dikkat çekip sektörün aslında oldukça kazançlı bir sektör olduğuna değindi. Bu tarz teknelerde çalışmak için MCA (Maritime Coastguard Agency) ehliyetinin bulunması gerektiğini söyledi. Lisans öğrencilerinin ise bu ehliyeti ayrıca almasına gerek olmadığını belirtti. Konferansın sonunda kısa filme de yer verildi. Ardından öğrencilerle soru-cevap şeklinde konferans bir süre daha devam ettikten sonra Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Ege TUĞSAN ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Mahmut YILDIZ'ın konuklara plaketlerini sunmasıyla oturum sona erdi.
İkinci haftanın ikinci gününde son oturuma Ya Sa Holding konuk oldu. Holding adına konuşmacı olarak İnsan Kaynakları Müdürü Muammer BIÇAKÇI ve Personel Müdürü Göktan GÖKALP katıldı. Şirket hakkında bilgiler veren BIÇAKÇI, şirket bünyesinde yirmi kuruyük gemisi ve dört tanker gemisi olduğunu ve iki geminin daha filoya katılmasının planlandığını söyledi. Gemilerden üçünün Türk bayraklı olduğunu belirtti. Stajyer politikaları hakkında da bilgi veren BIÇAKÇI: ''Stajyer seçiminde seviye sınavı yapıyoruz. Bu sınav eleme amaçlı değil daha çok yeterlilik ölçmek için yapılıyor ve ardından bir mülakat yapıyoruz.'' dedi. Gemilerde çalışma süreleriyle ilgili de bilgi verildi. Tankerlerde 4+1, kuruyük gemilerinde ise 6+1 kontrat atıldığı söylendi. Sonrasında konferans soru cevap şeklinde devam etti. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi Ziya Can ÜSTÜN ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi Reyhan ONARIR'ın konuşmacılara plaketlerini sunmasıyla oturum sona erdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde düzenlenen 21.Kış Kariyer Günleri’nin İkinci haftasının üçüncü gününde ilk oturum konuğu İnce Denizcilik'ti. Şirket temsilcileri olarak İnsan Kaynakları Yetkilisi Oğuz TEMİR ve Güverte Enspektörü Gözde TURAN katıldı. Sayın TEMİR, şirketin 1930'lu yıllara dayandığını ve gemilerinin tamamının dökme gemisi olduğunu söyledi. Şirketin ; capesize, panamax, handymax gibi çeşitli büyüklüklere sahip gemileri olduğunu ve on bir Türk bayraklı olmak üzere toplamda on beş kuruyük gemisinin bulunduğunu açıkladı. Daha sonra söz alan Gözde TURAN, şirkete alınacak olan stajyerlerin nasıl olması gerektiğini anlattı .Sayın TURAN, gemide kız-erkek ayrımının söz konusu bile olmadığını, bayanların bayan kimliğini, erkeklerin ise erkek egosunu geminin dışında bırakıp sadece birey olarak gemiye katılmaları gerektiğini belirtti. İyi bir stajyerin ise güverteden zorla alınıp yemeğe gönderilen stajyer olduğunu tebessüm ederek söyledi. Daha sonra konferans öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam etti. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 4.sınıf öğrencileri Fidan YETİŞSİN ve Merve ÖZÇİÇEK'in konuşmacılara plaketlerini sunmalarıyla oturum sona erdi.
İkinci haftanın üçüncü gününün son oturum konuğu olarak Zenith Gemi İşletmeciliği A.Ş katıldı. Firma adına konuşmacı olarak İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Barış Ziya KAYA ve Kaptan Saygın SUNER katıldı. Şirket bünyesinde 18 gemisi bulunan Zenith'in tüm gemileri tanker olup mürettebatın tamamı Türk'tür. KAYA, gemideki hayatla ilgili bazı noktalara değindi: ''Gemide dikkat çok önemlidir. Geçtiğimiz yıllarda dikkatsizlik yüzünden 19 milyon Dolar'lık zarara uğradık.'' dedi. Gemiye çıkan personel ve zabitlere gemide hayat ve sağlık sigortalarının yapıldığını belirtti. Şirkette devam etme oranının da %80, %90'lara varacak kadar yüksek olduğuna da dikkat çeken Sayın KAYA, şirketteki çalışanların da bağlılık duygularının yüksek olduğunu söyledi. Stajyer alımında kendilerine özel bir politika izlediklerini belirtti. Stajyerlerin okul için yazdıkları staj defterine ek olarak şirketin verdiği on dört kısımdan oluşan staj defterini de doldurmaları gerektiğini, gemiden indikten sonra proje ve sunum da yapmaları gerektiğini vurguladı. Konferans öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde bir süre devam ettikten sonra Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi Mustafa YALOVA ve Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi Ali ŞENGÜL'ün konuşmacılara plaketlerini sunmalarıyla oturum sona erdi.
ViraHaber.com