Deniz ve Kıyı Koruma Alanları eğitimleri hız kesmiyor

“Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde gerçekleştirilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.

“Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde gerçekleştirilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. İzmir-Foça’da 370 lise öğrencisine, Muğla-Ortaca’da ise yaklaşık 300 ortaokul öğrencisine Deniz ve Kıyı Koruma Alanları (DKKA) eğitimi verildi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Foça’da 370, Ortaca’da 300 öğrenciye Deniz ve Kıyı Koruma Alanları eğitimi verildi.

Foça’da üç lisede eğitim

DKKA’ların önemi ve Foça’ya sağladığı faydalar, Foça merkezdeki üç lisenin öğrencilerine anlatıldı. Bu sunumlarla lise öğrencilerinin, Foça’nın biyolojik çeşitliliği ve önemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve Foça’da yürüyen koruma çalışmalarına ilgilerinin artması hedeflendi. Eğitimler Cemil Midilli Lisesi, Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Reha Midilli Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.

Anketten çıkan çarpıcı sonuçlar

Sunumlara katılan öğrencilerle yapılan anket çalışmasında öğrencilere Foça’daki koruma statüleri, Deniz ve Kıyı Koruma Alanları hakkındaki görüşleri, Foça’nın en önemli değerleri ve nasıl bir Foça hayal ettikleri soruldu. Anket sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 61’inin DKKA’nın Foça’da balık stoklarını koruyarak kıyı balıkçılığını güvence altına aldığını, yüzde 87’si Akdeniz foklarının Foça’nın olmazsa olmaz değeri olduğunu düşündükleri ortaya çıktı Ayrıca ankete katılanların yüzde 76’sının, doğası korunduğu için yerli ve yabancı ziyaretçilerin tercih ettiği bir Foça hayal ettiği belirlendi.

Ortaca’da 300 öğrenci

Muğla-Ortaca’daki eğitim ise Ortaca Ortaokulu salonunda gerçekleştirildi. 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak yapılan eğitimler karşılıklı soru cevap biçiminde düzenlendi. Ekosistem değerleri ve biyolojik çeşitlilik hakkında kapsamlı bilgilerin paylaşıldığı eğitime yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Öğrencilerin ilgisi ve katılımıyla renklenen eğitime, okulda görev yapan öğretmen ve yöneticilerin ilgisi de yoğun oldu.

Proje hakkında:

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.

 

 

 

 

virahaber.com

EĞİTİM Haberleri

Naci Alkoç Eğitim Vakfı’ndan Öğrencilere Burs İmkanı
Doç. Dr. Günseli Naymansoy’dan “Meslek Kültürü ve Etiği” Semineri
Sabancı Üniversitesi IICEC’ten Sürdürülebilir Bilgi Teknolojileri Webinarı
Karadeniz için Yenilikçi Mavi Ekonomi: Kapasite Geliştirme Çalıştayı İTÜ'de Gerçekleşecek
Çevreci Okullara "Yeşil Bayrak"