Deniz uçaklarını balıkçılar indiriyor

Seabird Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan, Kocaeli Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’nda deniz uçakları hakkında sanayicilere bilgi verdi.

Seabird Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan, Kocaeli Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’nda deniz uçakları hakkında sanayicilere bilgi verdi. Arusan, uçakların Haliç’e inerken denizdeki güvenlik önlemi için kule olmadığından balıkçı barınakları ile telsiz iletişimi kurulduklarını belirtirken, Sapanca Gölü’ne inmek için ön izin aldıklarını, diğer göllere inmek için de girişimlerin sürdüğünü söyledi.

İzmit-İstanbul arasını 22 dakikaya indiren 18 yolcu kapasiteli deniz uçak seferlerini başlatan Seabird Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan, Kocaeli Sanayi Odası’nın konuğu olarak bugünkü Meclis toplantısına konuk konuşmacı olarak katıldı.

"KULE YERİNE BALIKÇI BARINAĞI İLE TELSİZ İRTİBATI"

Konuşmasında deniz uçakları ve onların iniş kalkış noktaları ve sistem hakkında bilgi veren Kurşat Arusan, uçakları Haliç’e güvenli indirip- kaldırmak için orada kule olmadığından balıkçı barınaklarıyla pilotların irtibata geçtiklerini belirterek şunları söyledi:

"ATATÜRK Havalimanı’nda hava trafik kontrolörleriyle irtibat halindeyiz. Ama denize inerken bir kule konsepti yok. Haliç’te balıkçı barınağı var. Pilotlarımız onlarla görüşüyor ve bilgi geçiyor. Haliç’te deniz uçakları oranın doğal yapısı içersinde yer alan bir hal haline geldi. Balıkçılar ve diğer Haliç sakinleriyle uçaklarımızı güvenle indirip kaldıyoruz. Pilotlarımız iniş ve kalkışlarda balıkçılarla telsiz irtibatı kuruyorlar."

"SAPANCA GÖLÜ’NE İNİŞ İZNİ ALDIK"

Kocaeli ve Sakarya’nın içme suyu olarak da yararlandığı Sapanca Gölü’ne de deniz uçağının iniş ve kalkış yapması için ön izinleri aldıklarını söyleyen Arusan,

"Göllerle ilgili sadece Sapanca Gölü değil, Türkiye’nin birçok gölüne inmek için çalışmalar yapıyoruz. Henüz göllere ticari olarak bu uçuşları gerçekleştirmeye başlamadık. Bunun da alt yapıları üzerinde çalışıyoruz. Göl olunca farklı bazı konular da devreye giriyor. Sapanca gölü ile ilgili ön izin var. Deniz uçakları bütün doğal parkların içersinde tek taşıma aracı olarak kullanılıyor. ABD, Kanada’da ve birçok başka ülkede küçük veya büyük deniz uçakları kullanılıyor. Bizim suda hiçbir aksamamız yok. Su içersinde bir kanodan farksızız. Bazı noktalarda belirli düzenlemeler içersinde bunun yapılması gerekiyor. Bu her göle istediğmiiz gibi ineriz anlamına gelmiyor. Doğal yaşama ve diger konulara da hassasiyet göstererek bu yapılabiliir."

"YUNANİSTAN’A DA DENİZ UÇAKLARIMIZ UÇACAK"

Bu yılki hedefleri arasında yurt dışına da uçmak olduğunu söyleyen Arusan, şöyle konuştu:

"2014 yılında 3 noktada olan uçuş ağımızı 13 noktaya yayarak 32’ye yakın çapraz uçuşla İzmir’i en önemlisi Bandırma’yı devreye alacağız. Ayvalılk, Marmaris devreye girecek. Yunanistan’la yaptığımız bazı anlaşmalar var. Yunan ayağındaki gelişmeler vaktinde tamamlanırsa ilk etapta Yunan adaları Santori ve Mykonos olmak üzere Selanik ve Atina, İzmir ve Bodrum çıkışlı bu yaz planlamamız arasında bulunuyor."

"KOCAELİ’NDE UMDUĞUMUZU BULAMADIK"

Kocaeli’nde istedikleri hedefe ulaşamadıklarını söyleyen Arusan, "Kocaeli’nde kış sezonu girişinden dolayı istediğimiz randımanı aldığımız söylenemez. Kocaeli çok önemli. Biz de bu noktada ısrarla bu seferleri İstanbul üzerinden de bağlayarak seferlerimize devam edeceğiz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Büyükçekmece'de Lodos Etkisi: Dalgalar Arasında Sörf Yaptı
Sanmar Denizcilik’ten Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne 2 Yeni Römorkör
DEFMED Yeni Yıla Gala Yemeğiyle "Merhaba" Dedi
İki Kardeşi Arama Çalışmaları İstanbul Boğazı'nda Sürdü
Sahil Güvenlik Komutanlığı, Tıbbi Tahliye Eğitimi Faaliyetlerini Sürdürüyor