Dalyan kanalları için yeni sezon cezaları belirlendi

Muğla Valiliği İdari Kurul Başkanlığı 26.İdare Kurulu Toplantısı, Ortaca'ya bağlı Dalyan beldesinde toplandı.

Dalyan Kanalları ve Köyceğiz Gölünün ana gündem maddesi olan toplantıya Vali Yardımcısı A.Kamil Başar, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Avcı, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Göcek Liman Başkanı Raşit Velioğlu, Dalyan Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ve Turmepa temsilcisi Yücel Okutur katıldılar.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda bir açıklamada bulunan Vali Yardımcısı A.Kamil Başar, "Bugün Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı İdare Heyeti olarak toplandık. 2012 turizm sezonuna yine çok iyi bir şekilde hazırlanmak amacıyla, bugünden itibaren aldığımız kararlar umarım hayırlı olur.

Özetle burada Kanal Yönetimi olarak Dalyan Kanalındaki tekne trafiğinden, teknelerin düzenlenmesi, sürat tekneleri, kayıt dışı teknelerin denetlenmesi, alkol kontrolü gibi önleyici tedbirler burada alındı. Bununla ilgili yine yolcu taşıma kapasiteleri gibi konularda kararlar aldık. Bu idare heyetimizin muayene komisyonu var, bu komisyon tarafından jandarma ile işbirliği yaparak denetlemeler sezon boyunca devam edecek. İnşallah güzel bir sezon geçiririz" dedi.

CEZALAR BELLİ OLDU

Bu arada idari kurul sonunda yeni yılda uygulanacak cezalarda belli oldu.  Alınan kararlarda en yüksek ceza 2 bin lira olarak belirlenirken, en düşük ceza ise 250 lira. Sürat tekneleri ve benzeri taşıtlarla kanalda seyir yapanlara 2 bin lira para ve seferden men cezası, göl ve kanalları kirleten teknelere de 2 bin lira para cezası verilecek. Özel ve balıkçı plakası olup ta yolcu taşıyan teknelere 1500 lira ve vergi dairesine suç duyurusunda bulunulurken, kanal içerisinde belirlenen alanlar dışında mangal yakanlara bin lira para cezası verilecek.

Plakası, göl ve nehir aracı muayene belgesi ve sürücü yeterlilik belgesi olmayan tekneler, tekne sürücüsünün göl ve nehir aracı sürücü yeterlilik belgesini üzerinde bulundurmayan tekne sürücülerine, Teknedeki yolcu sayısını muayene belgesinde belirtilen sayıdan fazla olduğu takdirde, İçkili olarak tekne kullananlar ve ruhsatsız içki servisi yapanlar, Belirtilen tarifeden fazla ücret alan tekneler, kanalda ilerleyen tüm teknelerde yolcuların teknelerin baş omuzluklarından, bordolarından ve kıç omuzluklarından kol ve ayaklarını sallamaları halinde tekne kaptanına, teknenin plakasını izinsiz söküp başka bir tekneye takana 500 lira ceza kesilecek.

Kararda alınan en düşük ceza olan 250 lira ise şu durumlarda kesilecek, muayene belgesinde belirtilen teknik ekipmanları eksik olan, denizde çatışmayı önleme tüzüğü kurallarına aykırı davranan, sürat tahdidine uymayan, kaptanlarda kılık kıyafet İdare Kurulu Kararlarında belirtilen standartlara uymayan, teknelerinin teras katında ve davlumbazda yolcu taşıyan ve teknelerde baş omuzluklarında, bordolarında, kıç omuzluklarında, kol ve ayakların sallandırılmasını önlemek amacıyla ve tekne yolcu kapasitesini gösteren levhaları bulundurmayanlar, resmi görevlinin dur ihtarına uymayanlar.

Ayrıca kanallarda Horozlar Mevkii ile Köyceğiz gölü güzergahında kano yapılabiliyor. Bu alanda da gündüz 10.00 ile 18.00 saatleri arasında kanoya binmek yasak. Bu yasağa uymayanlar da 250 lira para cezasına çarptırılacaklar.

TEKNELER İÇİN YENİ ÜCRETLER

Kurulda tekneler için yeni sezonda uygulanacak fiyatlarda belirlendi. Buna göre Plaka ücreti ticari teknelerde bin 500, özel vebalıkçılarda 900 lira, plaka devir ücreti ticari teknelerde bin, özel ve balıkçı teknelerinde 300 lira, 10 metre dahil teknelerde yıllık muayene 60 lira, 10 metre üstü için ise 90 lira olarak belirlendi.
 

Haberler

GÜNCEL Haberleri

Ege ve Akdeniz'de Balıkçılığı İzleme Çalışmaları Muğla'da Devam Ediyor
Bodrum-Kaş Arası Denizlerde Fırtına Uyarısı
Türkiye’nin En Büyük Balıkçı Barınağının Yüzde 70'i Tamamlandı
Deprem Bölgesinde Görevini Tamamlayan Yaşam Gemisi Yalova'da Bakıma Alındı
Ege Denizi İçin "Sarı" Uyarı