Corona virüsü Asya piyasalarını geriledi

Çin, Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs nedeniyle yeni yıl tatilini bir hafta daha uzattı. Yeni yıl tatilini uzatan ülkenin borsasının kapalı olduğu görülürken, Japonya ve Hindistan piyasalarını ise corona virüsü kaynaklı gelişmeler  geriledi.

Çin Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs nedeniyle yeni yıl tatilini bir hafta daha uzatacağı konuşulan ülke borsasının tatil dolayısıyla işleme kapalı olduğu görülürken, virüs kaynaklı gelişmelerin ise Japonya ve Hindistan'ın pay piyasalarını gerilediği gözlendi.

Uzayan Çin Yeni Yıl tatilinin ülkenin ilk çeyrek büyüme rakamlarına negatif yansıyacağına dair endişeler de dillendirilmeye başladı. Virüsün Japonya, Hong Kong, Tayland, Güney Kore, Kanada ve ABD'de de görülmesi "gizemli hastalığın" global bir sorun haline geleceğine dair tedirginlikleri artırırken, Çinli yetkililerin salgını önlemede yetersiz kaldığı belirtiliyor.

Azalan risk iştahı ile yatırımcıların güvenli liman olarak görülen yene talebinin artması, Japon borsasında sert düşüşü beraberinde getirdi. Dolar/yen paritesi, bugün 109 kritik seviyesinin altına inerek yaklaşık 20 günün en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0,2'lik değer kaybıyla 109,1 seviyelerinden işlem görüyor.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi ise yüzde 2,03 azalarak 23.343,51 puanla 8 Ocak'tan bu yana gördüğü en düşük seviyeden günü tamamladı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,44 düşüşle 41.431,98 puanda seyrederken, Çin, Hong Kong ve Güney Kore piyasalarında tatil dolayısıyla işlem yapılmıyor.

Vira Haber

DÜNYA Haberleri

Akdeniz’de Yolcu Feribotunda Siber Saldırı Alarmı: Paris, Yabancı Müdahale Şüphesiyle Soruşturma Başlattı
Karadeniz’de Türk Gemisine İHA Saldırısı
Dışişleri’nden Ukrayna’da Vurulan Türk Gemisine İlişkin Açıklama
Yunanistan'da Çiftçiler Volos Limanı'nı Ulaşıma Kapattı
Ukrayna'dan Rusya'nın "Gölge Filosuna" Ait Petrol Tankerine Saldırı