Bu kapsamda, kalamarın neslini devam ettirmesini sağlamak ve popülasyonunu artırmak için “Kalamar Projesi”ni başlattı ve 1 yılda 1,5 milyon kalamar yumurtasını ile başarılı bir imza attı.
Çevreye ve çevreci projelere verdiği desteklerle öne çıkan Çeşme Marina, bu kez de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu “Kalamar Projesi” kapsamında çalışmalara başladı. Marina çalışanları tarafından kalamar yuvaları (kolektör) hazırlandı. Bu yuvalar, marina dalgıcı tarafından marina trafiğinden etkilenmeyecek bir yere dikkatlice yerleştirdi. 2 kolektör ile başlanan pilot uygulamada, ortalama 2-3 ay içinde kalamarın kolektörleri yuva olarak kullanması ve yumurtalarını bırakması bekleniyor. 3 ay sonra yapılacak dalışta kolektörlerin yuvaya dönüşmesi, üstlerinin yumurtalar ile dolması beklenmektedir.
Çeşme Marina Genel Müdürü Can AKALTAN, “Çevreci marina kimliğimizin çerçevesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Kalamar Projesine” 2 adet yuva ile biz de destek vermeye başladık. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde yuvaları sürekli kontrol edip, eğer bu deneysel çalışma başarılı olursa yuvaların sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Türkiye’deki bütün marinaları bu projeye destek vermeye çağırıyoruz.” diye konuştu.
Vira Haber