Muğla'nın Bodrum İlçesi turistlerin akınına uğradı. Plajlarda adım atacak yer kalmazken, aşırı kalabalık nedeniyle turistler çareyi mavi yolculuğa çıkmakta buldu. Tarihinde ilk kez tur teknelerinin demirlediği liman bomboş kaldı.Bayramda tüm tatil beldeleri doldu. Ancak Bodrum'un rekoru kırılamıyor.
Bayram tatilinde bir buçuk milyon tatilciyi ağırlayan Bodrum'da aynı yoğunluk bir milyon civarı seyrediyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Otellerimizin, pansiyonlarımızın hepsi tam doluydu. Ayrıca Bodrum Yarımadası'ndaki bütün manzaralı ve geniş olan alanların hepsi açık hava oteli gibiydi. İnsanlar arabalarının içinde yattı. Örneğin Kumbahçe sahili. Aynı yoğunluk devam ediyor. Günlük ve uzun süreli turlara binlerce tekne açılıyor. Liman bomboş” dedi.
Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Üyesi Deniz Ayaz, Ramazan bayramından sonra sahillerde doluluk oranının azalacağını düşünürken yanıldıklarını söyledi. Ayaz, şözlerine şöyle devam etti: "Yurt dışından akın akın gelen turistlerin yanı sıra bayramdan sonra da tatilcilerin Bodrum'a ilgisi hız kesmedi. Özellikle hafta sonları plaj, sahillerde yer kalmadı. Bodrum'a gelecek olanlara rezervasyon yaptırmadan gelmemelerini öneriyoruz."
Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise özellikle Mavi Tur'a olan ilginin artmasının sevindirici olduğunu kaydederek şu bilgileri verdi, “Karaya göre deniz turizminin ekonomiye katkısı daha büyük oluyor. Bir'e beş gibi bir ekonomiye katkısı var. Deniz turizminde daha çok gelir sağlanıyor."
İŞTE RAKAMLARLA BODRUM
Ramazan ayı boyunca Bodrum Yarımadası'na 1.152. 404 ton, bayram boyunca da 173.034 ton su verildi. Yani 9 Temmuz -11 Ağustos 2013 tarihleri arasında toplam 1.325.438 ton su verildi.
Yarımada hariç sadece Bodrum'un içinde günde 20 bin metreküp su tüketiliyor. Bu rakam bayram süresince 40 bin tona çıktı.
Bayramın birinci günü 3 bin teknenin Bodrum Yarımadası'nda geziye çıktı.
Şimdi ise günde ortalama 2 bin tekne denize açılıyor.
Bayram süresince günde 225 ton çöp çıktı.
Bayramda Bodrum'a günde ortalama 300 bin kişinin giriş- çıkış yaptı.
Bayramda fırınlarda günlük 200 bin ekmek üretildi. Hala da aynı rakam devam ediyor. (Buna kendi ekmeğini üreten otel, restoran ve zincir mağazalar dahil değil.)