Bodrum'da yat imalatçılarına seminer

Bodrum Ticaret Odası'nın (BTO) talebi üzerine İstanbul İhracatçı Birliklerince (İİB) Bodrum'da yat imalatçılarına yönelik seminer düzenlendi.

Bodrum Ticaret Odası'nın (BTO) talebi üzerine İstanbul İhracatçı Birliklerince (İİB) Bodrum'da yat imalatçılarına yönelik seminer düzenlendi.

İBB Genel Sekreterliği'nde görevli şube müdürleri Necati Korkmaz ve Rengin Bal tarafından Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde, devlet yardımları, yatırım teşvik mevduatı ve işleme mevzuatı konularında bilgi verildi.

Bodrum'da önemli yer tutan yat imalatçılarının ihracat ve yatırım başvuruları alanlarında karşılaştıkları sorunların görüşüldüğü toplantıya katılan imalatçılar, karşılaştıkları sorunları yetkililere iletme fırsatı buldu.

Necati Korkmaz, yat imalatçılığının Bodrum ve çevresi için çok önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Ekonomi Bakanlığı'nın desteklerini katılımcılara aktarmak için Bodrum'a geldiklerini vurgulayan Korkmaz, şunları söyledi:

"Ekonomi Bakanlığına bağlı bir kurum olduğumuz için bakanlığın desteklerini burada anlatmaya çalışıyoruz. Bunların içinde ihracata yönelik devlet yardımları, yatırım teşvik mevduatı ve işleme mevzuatı adı altında üç ana başlıkta topladık. Ekonomi Bakanlığı'nın en önemli devlet desteği argümanlarından genelde bu üçü kullanılır. Gemi ve yat sektörü de bizim için umut vaat eden bir sektör. Bu sektör, çevrede turizmden sonra en çok katkı yaptığına inandığımız bir sektör."

Korkmaz, seminerler sayesinde katılımcıların sorunlarını dinleyerek üst mercilere ilettiklerini, seminer ve eğitim çalışmalarının en önemli tarafının bu olduğunu kaydetti.

virahaber.com

Gemi & Yat İnşa Haberleri

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi
Pearl Naval Filosunu Genişletme Kararı Aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın Teslim Törenine Katılacak
Antalya Serbest Bölge, 24 Yılda 694 Lüks Yatı Suya İndirdi
Tersan Tersanesi Yeni Zelandalı Aurora Fisheries İle Kontrat İmzaladı