Beyşehir'de belediye balıkçılığa başladı

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy beldesinde kurulan alabalık üretme çiftliği, ekonomik zorluklar çeken belediye için umut oldu.

Nüfusunun azalması nedeniyle son dönemde hizmet üretmek bir yana personel maaşını bile ödeyemeyen bazı belde belediyeleri zor günler yaşayıp sorunu aşmanın çarelerini ararken, benzer sıkıntılar yaşayan Adaköy Belediyesi çözümü alabalık tesisi kurmakta buldu. Tüm umudunu belde merkezine kurulan alabalık çiftliğine bağlayan Adaköy Belediyesi, alabalık yetiştiriciliğinden elde edeceği gelirle ekonomik sıkıntıları aşmanın hesaplarını yapıyor.

Adaköy Beldesi'nde Belediye tarafından yaptırılan yılda 12,5 ton kapasiteli alabalık üretme tesisleri faaliyet göstermeye başladı. Her biri 40 metrekarelik olan 11 tane havuzun bulunduğu tesislerde 5 bini yavru, bini anaç olmak üzere toplam 6 bin gökkuşağı cinsi alabalık sulara bırakıldı.

Adaköy Belde Belediye Başkanı Nihat Ulu, Beyşehir'in 18 beldesi içerisinde en küçük kasabanın 490 nüfuslu Adaköy Beldesi olduğunu hatırlatarak, düşük nüfus nedeniyle İller Bankası gelirinin personel maaşını bile karşılayamaz hale geldiğini belirtti. 3'ü kadrolu toplam 6 personeli istihdam eden belediyede vergi ve SGK primleri hariç sadece çalışan maaşının 15 bin lira olduğunu vurgulayan Ulu, "Maliye'ye ve SGK'ya borcumuz var. Dolayısıyla 10 bin lira olan İller Bankası payımızın yüzde 40'ı kesiliyor. Kalan 6 bin lirayla personel maaşını ödeyemiyoruz, ben belediye başkanı olarak 4 aydır maaş alamıyorum" dedi.

Yaşanan bu sıkıntıyı belde merkezine kurdukları alabalık yetiştirme tesislerinden elde edilecek gelirle aşmayı planladıklarını belirten Ulu, "Alabalık tesisi projesini de belediyemizin ileride sıkıntıya düşebileceğini tahmin ederek, istikbali düşünerek hazırlamıştık. Tam anlamıyla bu tesis hizmete girdiğinde, buradan elde etmeyi planladığımız gelirle bütçe anlamında yaşadığımız sorunu aşmanın gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Adaköy Belediyesi olarak 200 bin lira ön keşifi olan projenin İller Bankası'ndan sağlanan 30 bin liralık kredi ile tamamlandığını da vurgulayan Ulu, kıt imkanlar nedeniyle hem belediye işçilerinin hem de kendisinin bedenen çiftliğin yapımında bedenen çalışarak daha az bir maliyetle tesisi bölgenin hizmetine sunduklarını da sözlerine ekledi.

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Denizdeki Bolluk ve Rekabet Hamsi Fiyatını 70 Liraya Kadar Düşürdü
2024’te 200 TL Olan Hamsi 2025'te 100 TL’den Satılıyor
Hamsi Balıkçıların Rotasını İğneada’ya Çevirdi
Karadeniz'de Kefal Bereketi Yaşanıyor
Hamsi Bir Haftada 50 lira Birden Düştü: Rağbet Arttı