Balıkesirli tekne ustası Amerika'ya rakip oldu

Burhaniye'de 37 yıldır tekne inşa eden Özcan Acar 50 beygir motorla 25 mil hıza ulaşan 7 metrelik sürat teknelerini 40 ile 45 bin lira arasında satıyor.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, 37 yıldır tekne imalatı yapan 57 yaşındaki Özcan Acar, 7 metrelik sürat teknelerini Amerika'daki benzerinden ucuza üretiyor. Acar, "İş adamlarına ve yerli insanlarımıza denizimizde daha fazla zaman kazandırmak için hızlı tekneler üretmeye başladık. Bu teknelerimiz 50 beygir motorla 25 mil hıza ulaşabiliyor. Oldukça da hesaplı. Amerika'daki satış fiyatının yaklaşık 3'te 1 fiyatına imalat yapmaktayız" dedi.

Deniz tutkusu yüzünden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ndeki eğitimini bile terk eden, evli ve 2 çocuk babası Özcan Acar, 7 metrelik tekneleri Amerika'daki benzerleriyle satış fiyatının 3'te 1 fiyatına üretim yapıyor. Özcan Acar, "Biz bu işe gönül verdik. İmalat yapıyoruz. 3 binin üzerinde imalatımız var. Yaklaşık 2 yıldır Burhaniye gibi güzel yöremizde faaliyete başladık. Deniz, iyot, oksijenin bol olduğu bu yöremizde çalışıyoruz. Denizi sevdirmek için çalışıyoruz. Denizi sevdirmek için her şeyi yapıyoruz. Gün geçtikçe talep artıyor. Onlara hizmet vermek zevkli ve keyifli. Burhaniye'miz bu iş için çok uygun. Bakir bir yer. Burhaniye de bu işlerin yapılabildiğini göstermek istedik. Bunda da başarılıyız" dedi.

TEKNE FİYATI 40- 45 BİN LİRA ARASINDA

Amerika'da üretimi yapılan bir sürat teknesinin ilçede daha ucuza mal etmeyi başardıklarını söyleyen Acar, "İş adamlarına ve yerli insanlarımıza denizimizde daha fazla zaman kazandırmak için hızlı tekneler üretmeye başladık. Bu teknelerimiz 50 beygir motorla 25 mil hıza ulaşabiliyor. 3 kişi yatma kapasitesi, mutfağı, tuvaleti, insani gereksinimi her şeyi var. Oldukça hesaplı. Amerika'daki satış fiyatının yaklaşık 3'te 1 fiyatına imalat yapmaktayız. Bu tekneleri 40-45 bin lira arasında satıyoruz. İtibar görüyor. Tahmin ediyorum. Bu tür teknelerin yapımına hız vereceğiz. Halkımız da bu konuda çok bilinçleniyor. Çok destek alıyoruz. Bir de yerel yönetimlerden idari konularda daha çok destek alabilsek. Kredi alabilsek. Çok daha güzey şeyler yapacağız.

Tamamen kendi bünyemizde bunu yapıyoruz. Türkiye şartlarında ürettiğimiz bu kalite Avrupa'da da hayranlık uyandırıyor. Bu atölyelerde, bu şartlarda, bu malzemelerle nasıl yapıyorsunuz, diyorlar. Ve onlar bizle çalışmayı istiyorlar. İşimizin bir bölümü de her türlü tekneyi tamir ve modifiye etmek, teknik bilgiyi vermek. İstenilen her talebe cevap vermek. Bizim uzman kadrolarımız var. Taşeron olarak gidip tekneleri denizde de tamir ediyoruz. İş yerimiz denize 4 kilometre ama bir sorun olmuyor. Biz hizmet için buradayız gelin diyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

TURİZM Haberleri

İzmir’e Kruvaziyer Gemisiyle 10 Ayda 150 Bin Yolcu Geldi
Kruvaziyer Rotaları Arap Körfezi’ne Kayıyor
Yolcu Sayısında Rekor Kırıldı
Journey Ege Denizi’nde İlk Yılını Tamamladı
Tatil Tercihlerinde Yükselen Yıldız: Kruvaziyer