BADER ve ODEK’ten Türk P&I Semineri

Barbaros Denizciler Derneği ve Oruç Reis Denizciler Kulübü tarafından yeni oluşturulan Türk P&I Sigorta ve MLC 2006-P&I Yansımaları Semineri Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Barbaros Denizciler Derneği ve Oruç Reis Denizciler Kulübü tarafından yeni oluşturulan Türk P&I Sigorta ve MLC 2006-P&I Yansımaları Semineri Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk P&I Sigorta ve MLC 2006-P&I Yansımaları Seminerine; İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alev Tunç, Türk Loydu Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Arif Ertik’in yanı sıra sektörden çok sayıda temsilci katıldı.

Türk P&I Sigorta ve MLC 2006-P&I Yansımaları Seminerinde Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker ve Omni Sigorta bünyesinde çalışmakta bulunan Çisem Karaaslan Güdelci konuşmacı olarak yer aldı.

Barbaros Denizciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dülgar’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker söz aldı.

20 yıllık Türk P&I hayalimize kavuştuk

20 yıllık Türk P&I hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sözlerine başlayan Ufuk Teker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na gösterdiği yoğun çaba için teşekkür etti.

P&I Kulübün 4 hissedar grubundan oluştuğunu belirten Teker, ‘Toplamda %50 hissenin sahibi A grubu hissedar Ziraat Sigorta, B grubu hissedar Halk Sigorta, C grubu hissedar Güneş Sigortadır. Kalan %50 hisse ise sektörde P&I kulüp temsilciliği yapan 3 firma tarafından oluşmaktadır’ dedi.

Türk P&I Kulübün uluslararası sigorta piyasasının dikkatlerini çekteiğini ve oldukça ilgi gösterdiğini söyleyen Teker, tüm fazlarını tamamladıktan sonra köklü P&I kulüpleriyle yarışabilecek duruma geleceklerini belirtti.

Teker, küçük armatörlerin gemilerinin P&I kulüpler tarafından eskiden sigortalanma sıkıntısı çektiğini artık bu sıkıntıların ortadan kalktığını söyledi. İdarenin özellikle Türk bayraklı ve kabotaj hattında çalışan gemilerin P&I kulüpler tarafından sigortalanma düşüklüğü sebebiyle kurulumuna destek verdiğini belirten Ufuk Teker, aynı zamanda idarenin yolcu taşımacılığı konusunda da hassasiyet gösterdiğini bu tür gemilerin mutlaka sigortalanması gerektiğini dile getirdi. Armatör ve işletmecilere ellerinden gelen her türlü konuda kolaylık sağlayacaklarının altını çizen Teker, saece ülkemizde değil komşu ülkelerde de bir ilk olduklarını ve bunun avantajını kullanacaklarını söyledi.

Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, Türk P&I Kulübü’nün devreye girmesiyle artık haksızlıkların ortadan kalkacağını, armatör ve işletmecilerin haklarını Türk mahkemelerinde de arayabileceğini belirtirken bu sayede hasarlardan doğan zararın karşılanmama gibi bir durumu olamayacağını belirtti.

MLC 2006 personelin mağduriyetini sona erdiriyor

Türk P&I Kulübü Genel Müdürü Ufuk Teker ‘in konuşmasının ardından Omni Sigorta bünyesinde çalışmakta bulunan Çisem Karaaslan Güdelci, MLC 2006’nın çok detaylı ve armatöre büyük sorumluluklar getiren bir sözleşme olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

9 Ocak 2014’te Güney Kora’nin MLC 2006 sözleşmesini kabul etmesiyle dünya filosunun %80’inin sözleşme kapsamına alındığını belirten Çisem Karaaslan, taraf olan ülkelerin gemileri kendilerinin denetim yaptığını taraf olmayan ülke gemilerinin ise denetimlerinin klas kuruluşları tarafından yapıldığını söyledi.

Gemiadamı mağduriyeti durumunda armatörün sorumlu olduğunu söyleyen Karaaslan, armatöre ulaşılamaması durumunda bayrak devletinin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Çisem Karaaslan Güdelci’nin konuşmasının ardından seminer konuşmacılara plaket taktim edilmesi ile sona erdi.
 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

TURSSA'da Yeni Dönem: Zihni Memişoğlu Güven Tazeledi
Yeni Karabiga Limanı 10 Bin Tonluk Gemilere Hizmet Verecek
Didim Taşburun Balıkçı Barınağı Görenleri Şaşırtıyor
EKODOSD Başkanı Sürücü: “Yunusların Yaşatılması İçin Havuz Projesi Önerimiz Var”
Gökçeada ve Bozcaada'ya Bazı Feribot Seferleri İptal Edildi