Ayfrost’tan sürdürülebilir balıkçılığa destek

Denizlerimizdeki zenginliklerin yarınlara miras kalabilmesi için su ürünlerini tüketicilere ulaştıran kuruluşlara büyük sorumluluklar düşüyor.

Balık avı sezonunun açılması ile birlikte, canlı türlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılık bir kez daha gündemde.

Balık avı sezonunun açılması ile birlikte, canlı türlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılık bir kez daha gündemde. Denizlerimizdeki zenginliklerin yarınlara miras kalabilmesi için su ürünlerini tüketicilere ulaştıran kuruluşlara büyük sorumluluklar düşüyor. Sürdürülebilir balıkçılık, doğal kaynakların korunması ve ekolojik dengenin devam edebilmesi için belirlenen avcılık ilkelerine dayanıyor. Su ürünleri avcılığının sürdürülebilmesi için avlanmanın yeri, zamanı ve yöntemi oldukça önemli.

Birçok ülkede uygulanan sürdürülebilir balıkçılık kurallarını, 8000 kilometre kıyı şeridine sahip olan Türkiye’de yaygınlaştırmak için yasal düzenlemeler yapılıyor. Bununla birlikte su ürünlerini tüketicilere ulaştıran kuruluşlara da büyük sorumluluklar düşüyor. Türkiye’nin uluslararası dondurulmuş gıda markası Ayfrost, bu konudaki hassasiyeti ile örnek olan firmalardan biri. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izin verdiği dönemlerde, temiz bölgelerden, yalnızca belirli boylardaki su ürünlerini avlayan balıkçılar, doğanın yenilenmesine olanak tanıyor. Ancak, farklı avlanma yolları izleyen bazı tekneler rekabet koşullarını zorlaştırabiliyor. Kurallara uyan balıkçılara, ihtiyaç duydukları ekonomik ve sosyal destek ise sürdürülebilir balıkçılık prensiplerini benimseyen büyük firmalardan geliyor.

Av sezonu öncesinde tekne sahipleri ile anlaşma yapan firmalar, avlanmanın doğal yaşam dengesini koruyan yöntemlerle yapılmasını sağlıyor. Anlaşmalı tekneler, avladıkları balıkları doğrudan sevkiyat araçlarına naklediyor. Sevkiyatın yalnızca birkaç saat içinde gerçekleşmesi sayesinde ürünler tüketiciye taze olarak ulaştırılıyor. Bu sistemi Türkiye’de başarıyla yürüten kuruluşlardan biri olan Ayfrost, gerekli kontrol ve analizlerden geçirdiği su ürünlerini IQF teknolojisi ile donduruyor. Gıda güvenliğini ise satış aşamasına kadar izlenebilir yöntemlerle sağlıyor. Sürdürülebilir balıkçılık temelinde geliştirdiği üretim sistemi ile tüketicilere kaynağı ve niteliği belli olan güvenilir su ürünleri sunuyor.

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Denizdeki Bolluk ve Rekabet Hamsi Fiyatını 70 Liraya Kadar Düşürdü
2024’te 200 TL Olan Hamsi 2025'te 100 TL’den Satılıyor
Hamsi Balıkçıların Rotasını İğneada’ya Çevirdi
Karadeniz'de Kefal Bereketi Yaşanıyor
Hamsi Bir Haftada 50 lira Birden Düştü: Rağbet Arttı