Atatürk Barajı'nda hizmete açılan tesis sayesinde kürek sporuna başlayan Güneydoğulu gençler, milli takıma seçilebilmeyi hedefliyor.
Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 6'ncı sırada yer alan Atatürk Barajı, su sporları ile adından söz ettirmek istiyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Gazihan Dede mevkisine yaptırılan su sporları tesisi hizmete açıldı. Güneydoğulu gençler, İpekyolu Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirilen ve 635 bin liraya mal olan tesis sayesinde kürek sporuna ilgi göstermeye başladı.
Adıyaman'ı su sporlarında cazibe merkezi haline getirmek için yapılan tesiste, kayıkhane, sporcu ve antrenörler için soyunma odaları, antrenman ve dinlenme alanları yer alıyor. Merkezde ayrıca kürek ve kano yarışları için özel olarak hazırlanan portatif yüzer su parkurları ve iskele de bulunuyor.
Bir süre önce hizmete açılan tesis sayesinde halen 21 sporcu Atatürk Barajı'nda kürek eğitimi alıyor. Kürek Federasyonunun gönderdiği kürek antrenörünün haftanın 4 günü eğitim verdiği sporcular, şimdiden milli takıma katılmayı hedefliyor.
Kürek antrenörü Ertuğrul Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'daki su sporları merkezinin, Türkiye'nin sahip olduğu 4 tesisten birisi olduğunu söyledi.
Atatürk Barajı'nın kürek sporu için bulunmaz bir yer olduğunu dile getiren Ateş, Kürek Federasyonu olarak burayı değerlendirmek istediklerini belirtti.
Barajdaki su durgunluğunun kürek sporu için avantaj sağladığını anlatan Ateş, şöyle konuştu:
"Burada yılın 365 günü antrenman yapma imkanı var. Güneydoğlu gençlere kürek sporunu sevdirmek istiyoruz. Kısa süre önce hizmete açılan merkez sayesinde şu anda 21 sporcu eğitime başladı. İnşallah önümüzdeki yıllarda milli takım sporcularını da buraya getirmek istiyoruz."
Ateş, üniversite sporu olarak bilinen kürek branşına Türkiye'deki bazı üniversitelerin burs verdiğini anımsattı.
Adıyaman Üniversitesi ile iş birliğine gideceklerini ifade eden Ateş , sporcuların bu sayede herhangi bir ücret ödemeden kürek eğitimi alabileceğinin altını çizdi.
Kürek sporunun tatlı suda yapılmaya başlandığını anlatan Ateş, "Artık denizlerden artık kaçıyoruz. Burasını da Allah tarafından yaratılmış çok büyük bir havuz olarak düşünüyorum. Fazladan hiçbir şey katmanıza gerek yok. Herşey hazır. Rüzgarı almıyor, çok kötü bir dalga yok. Göreceksiniz burası yabancıların da dikkatini çekecek. Şu anda Avrupa'daki göller buz tutmuş" diye konuştu.
Ateş, Türk milli takımın ise sıcak olmasından dolayı Köyceğiz'de antrenman yaptığını ancak Atatürk Barajı'nın gelecekte yerli ve yabancı tüm takımlara ev sahipliği yapabilecek duruma geleceğini vurguladı.
Atatürk Barajı'na tribün yapılması halinde yarışmalar için hazır hale geleceğini hatırlatan Ateş, kendilerinin bin metrelik parkuru tamamladığını 2 bin metrelik parkur için de çalışmalara başladıklarını söyledi.
Sporculardan Bezmara Mutlu ise kürek sporu sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin daha tanınır hale geleceğini belirtti.
Alican Doğan da kürek sporuna yeni başladığını ifade ederek, "İnşallah bu branşta başarılı olur ve ülkemizi de yurt dışında başarıyla temsil ederiz" dedi.
Kübra Kıran da spora yeni başlamasına rağmen milli takıma girmeyi hedeflediğini aktardı.
virahaber.com