Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Geleneksel 20. Kış Kariyer Günleri 30 Kasım 2015 Pazartesi günü Armona Denizcilik şirketi ile başladı. Şirketin Crew Koordinatörü Mehmet Emre Yalçın şirketin geçmişi hakkında kısa bilgiler verdikten sonra şirketin stajyer rotasyonundan, beklentilerinden ve stajyerlerin şirketler için ne kadar değerli olduklarından bahsetti.
Yalçın şirket bünyesindeki 13 kimyasal tankerin tamamının yabancı bayraklı olduğunu, gemilerinin kadrosunun 4 güverte, 3 makine, 4 alt güverte ve 1 aşçıdan oluştuğunu, stajyer, yağcı ve fitterin ek kadroda bulunduklarını belirtti ve stajyer maaşlarının gününde yatırıldığını önemle vurguladı. Şirket gemilerinde çalışan stajyerlerden, staj süresi boyunca yaşadıklarını, edindiği mesleki bilgileri, denizcilik örf ve adetlerini kapsayan bir sunumla mülakata girdiklerini, ancak başarılı olduklarında şirket bünyesinde çalışmaya devam edebildiklerini katılımcılarla paylaştı.
Yalçın katılımcıların sorularını ayrıntılı bir şekilde yanıtladıktan sonra “Önünüzde değil yanınızdayız.” cümlesiyle konuşmasını bitirdi. Mehmet Emre Yalçın’a katılım plaketini 3. sınıf öğrencisi Burak Yenilmez takdim etti. Ardından çekilen toplu fotoğrafla 1. Oturum sona erdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Geleneksel 20. Kış Kariyer Günleri ikinci oturum konuğu Omikron oldu. Omikron Crew Management şirketinin Personel Müdürü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunu Kpt. Özgür Alemdağ şirket politikası, gelecekteki hedefleri ve Türk zabitlerinin dünya şirketlerine girmeleri için uğraştıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Anlaşmalı olduğu yabancı şirketlerin eğitim kalitelerini, yaşam standartlarını hazırladığı sunum ile gözler önüne serdi. Alemdağ, Densay, All Seas, Chart World, Chart Well, Oldendorff şirketlerinin Omikron şirketinin full crew management ve crew manning anlaşması yaptığı şirketlerden birkaçı olduğunu açıkladı. Toplantıya katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2011 Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü mezunu 3. Mühendis Özgün Nalbantoğlu Oldendorff Alman şirketinde çalıştığı süredeki anılarından bahsetti. Türk zabitlerinin dünya denizlerinde aranan personel olmaları için katılımcılara önerilerde bulundu.
Konuşmalarını tamamladıktan sonra plaketlerini 3. Sınıf öğrencisi Ahmet Kacar sundu. Günün ikinci oturumu aile fotoğrafıyla sonlandı.
ViraHaber.com