Uluslararası Kaynak Konfederasyonu (IIW) Kongresi Ekim’de Antalya’da düzenlenecek
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında GEV (Gedik Eğitim Vakfı) ve TKTA (Türk Kaynak Teknolojisi Akademisi) ev sahipliğinde İstanbul’da 63. Genel Kurulu’nu ve Uluslararası Konferansını düzenleyen IIW (Uluslararası Kaynak Konfederasyonu) bu yıl Antalya’da düzenlenecek kongre ile kaynak uzmanlarını yine Türkiye’de bir araya getiriyor.
“Konstrüksiyon, Enerji ve Ulaşım Sistemlerinde Kaynak Bilim ve Teknolojisindeki Gelişmeler” başlığı altında, 21-22 Ekim 2011 tarihlerinde Antalya Gloria Golf Resorts’da yine GEV ve TKTA ev sahipliğinde düzenlenecek Kongre’ nin başkanlığını, TKTA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Koçak üstleniyor.
GEV Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Türkiye’nin son dönemde atağa kalkan sanayisi ve ekonomisi ile dünyanın ilgi odağı haline geldiğini, geçen yıl Temmuz ayında İstanbul’da düzenlenen 63. IIW Uluslararası Konferansı’na tüm dünyadan 900’e yakın kaynak uzmanının katılmasının da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
İstanbul’dan sonra bu yıl da Antalya’da düzenlenecek Kongre’ye özellikle Avrupa’dan ve komşu ülkelerden yüksek bir katılım beklediklerini söyleyen Dr. Mustafa Koçak, Türk akademisyenleri ve kaynağı üretim proseslerinde yoğun bir şekilde kullanan sanayicileri de Antalya’da görmek istediklerini kaydetti.
Kaynaktaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sanayi üretimine verimlilik ve kalite anlamında büyük katkı sağladığını dile getiren Dr. Mustafa Koçak, yüksek teknolojli ürünlerle dünya pazarlarında kendine yer edinmeyi hedefleyen Türkiye’nin, kaynak bilim ve teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip etmesi ve uygulamaya almasının elzem olduğunu kaydetti. Bu amaçla akademi ve sanayi çevrelerinin ortak hedef doğrultusunda birlikte çalışmaları gerektiğini söyleyen Dr. Mustafa Koçak, TKTA ve GEV’ in uluslar arası çapta kaynak konferansları düzenleyerek Türkiye’yi uluslararası kaynak camiasında olması gereken yere taşımada önemli adımlar attıklarını belirtti.
IIW (International Institute of Welding) hakkında:
1948’de 13 üye ülkenin kaynak cemiyetleri tarafından kurulan IIW’nun bugün tüm dünyada 54 ülkeden temsilcisi bulunmaktadır. IIW’nun amacı kaynak bilim ve teknolojisindeki yeniliklerin üyeler arasında paylaşılması, kaynak uygulamalarında ve kaynak eğitimlerinde uluslar arası standartların belirlenmesidir. IIW, standartları ISO tarafından geçerli kabul edilen tek kurumdur.
GEV hakkında:
1998’de Halil Kaya Gedik öncülüğünde kurulan GEV, Temmuz 2008’den bu yana IIW (Uluslararası Kaynak Enstitüsü) Türkiye Sorumlu Üyesidir. GEV bünyesinde Mart 2009'dan bu yana IIW'a bağlı, tüm dünyada geçerliliği olan Uluslararası Kaynak Mühendisliği diploma eğitimleri düzenlenmektedir.
Vakıf ayrıca kaynak elemanlarına ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda kaynak eğitimi veren öğretmenlere yönelik çeşitli kurslar düzenlemektedir.
TKTA hakkında:
GEV öncülüğünde 2009’da kurulan TKTA, ulusal bir organ olarak Türkiye'de kaynak konusunda bir ağ oluşturabilmek, bilgi değişimi sağlayarak üyeler arasında teknoloji transferi ve gelişimini gerçekleştirebilmek, kaynak eğitiminin uluslararası standartlar ve uygulamalar içinde verilmesini sağlayacak düzenlemeleri tesis edebilmek hedefiyle çalışmalarını yürütmektedir. TKTA bünyesinde kaynak alanında çalışmalar yapan akademisyenler ve Türk sanayi sektöründen temsilciler yer almaktadır.
Virahaber