AMISOS Gemisi denize indirildi

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kurulu Marmara Tersanesi, 8 bin 500 bin DWT'luk 122 metre uzunluğundaki, 13 milyon dolara mal olan kargo gemisini denize indirdi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kurulu Marmara Tersanesi, 8 bin 500 bin DWT'luk 122 metre uzunluğundaki, 13 milyon dolara mal olan kargo gemisini denize indirdi.

Yıldırım Holding A.Ş. bünyesindeki Marmara Tersanesi tarafından yaptırılan 122,20 metre uzunluğunda, 16,40 metre genişliğindeki ''AMISOS'' adlı Türk bandıralı genel kargo gemisi, denge için kurulan krikolar indirilip, kızakla bağlantıyı sağlayan kaynaklar kesildikten sonra denize bırakıldı.

Geminin denize indirilişini Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, tersane çalışanları ve yakınları da izledi.

Marmara Tersanesi Genel Müdürü Elif Artan yaptığı açıklamada, 2003 itibaren çalışmaya başladıkları Yıldırım Holding'in denizcilik sektöründe almış olduğu yatırım kararları doğrultusunda 2007 yılında tersaneyi bünyesine kattığını söyledi.

AMISOS genel kargo gemisinin Ocak 2011 inşasına başladıklarını ifade eden Artan, geminin büyük bir kısmının tamamlandığını belirterek, yıl sonuna kadar gemideki tüm çalışmaların tamamlanacağını vurguladı.

Tersanelerinin 21 bin 794 metrekaresinin açık, 8 bin 776 mekrekaresinin de kapalı olduğunu yıllık 30 bin DWT'lik kapasiteleri bulunduğuna dikkati çeken Artan, şöyle devam etti:

''Tersanemiz, uluslararası klas kuruluşlarının onayladığı projeler ile yine klas kuruluşlarının nezaretinde gemiler inşa ederek, bayrak ülkelerinin milli kurallarını uygulama yönünden de tecrübe sahibi olmuştur. Marmara Tersanesi yüksek standartlı gemileri, mümkün olan en kısa zamanda teslim edebilme imkanına kavuşmuştur. 2003 yılından itibaren çeşitli tonajlarda genel kargo gemisi olmak üzere konteyner gemi, kuru kargo gemi, tanker gibi 20'ye yakın gemi inşa ettik. Gemi inşasına devam edeceğiz. Dünyayı etkisi altına alan bir kriz yaşadık. Bu krizin denizcilik sektörünü ne kadar etkilediğini hepimiz biliyoruz. Şu anda sektörümüz iyi durumda inşallah da iyiye gidecektir. Denize indirdiğimiz gemi ihraç için yapılan bir gemimizdir. Devletimize ve bölgemize kazandırmanın mutluluğu var. Bunun dışında tersanemizde 2 adet 11 bin 500 DWT'lik ile 1 adet 15-20 bin DWT'lik genel kargo gemisinin inşası gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 400 personelimizle hizmet verdiğimiz tersanemiz 2014 yılına kadar tam kapasiteyle dolu.''

Virahaber

Gemi & Yat İnşa Haberleri

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi
Pearl Naval Filosunu Genişletme Kararı Aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın Teslim Törenine Katılacak
Antalya Serbest Bölge, 24 Yılda 694 Lüks Yatı Suya İndirdi
Tersan Tersanesi Yeni Zelandalı Aurora Fisheries İle Kontrat İmzaladı