Aliağa'da barınakta tekne enflasyonu

12 metre ve üzerindeki teknelerini MKE Gemi Söküm Tesislerine vererek ellerinden çıkarmak isteyen tekne sahipleri yaklaşık bir aydır Aliağa Balıkçı barınağında perişan halde bekliyor.

Aliağa Balıkçı Barınağında devlete teslim edilmek üzere gelen ve yaklaşık bir aydır atıl durumda sahipleri ile birlikte bekleyen teknelerin daha ne kadar bekleyeceği ve akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Bu belirsizlik, hem teknelerin çevresi için zaman zaman tehlike oluşturuyor, hem de evlerinden uzakta beklemekte olan tekne sahiplerini mağdur ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı, balıkçılıkta aşırı ve bilinçsiz avlanmanın önüne geçmek ve balık varlığını korumak amacıyla denizlerde avlanan tekne sayısını azaltma çalışmada, tekne sahipleri mağdur olmaya başladı.

12 metre ve üzerindeki teknelerini MKE Gemi Söküm Tesislerine vererek ellerinden çıkarmak isteyen tekne sahipleri yaklaşık bir aydır Aliağa Balıkçı barınağında perişan halde bekliyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden teknelerini teslim etmek için gelen balıkçılar, hem teknelerini bırakıp gidemiyor, hem de çalışamadıkları için evlerine para gönderemiyor.

Aliağa Belediyesi dahil bir çok yere şikayetlerini iletmek için gittiklerini fakat hiçbir yerden bir çözüm gelmediğini belirten tekne sahipleri, bakanlığın kendilerine verdiği cevapta, işi yürüten iki müteahhit firmanın anlaşma sağlayamadığı ve işin durduğu, teknelerinde bu sebeple teslim alınamayarak bekletildiğinin söylendiğini ifade ederek, teknelerinin barınakta bu kadar uzun süre beklemesinin hem kendilerine hem barınakta bulunan diğer ufak teknelere de zarar vereceğini dile getirdi.

Teknesini teslim edemeyerek yaklaşık bir aydır Aliağa barınağında kalan Emin Arslan, Aliağa’ya Samsun’dan geldiğini belirterek, “Neredeyse bir aydır burada teknelerimizde kalıyoruz. Cebimizde ne paramız var ne doğru düzgün yatacak yerimiz. Buraya geldiğimizde bize söylenen iki üç güne kadar teknelerinizi teslim alacağız oldu. Fakat hala bekliyoruz. Nereye sorduysak cevap alamadık. Bakanlığı da aradık, onlarda buraya yönlendiriyorlar, burada iki müteahhit kavga etti anlaşamıyorlar, aradaki sorun çözülsün mağduriyetinizi gidereceğiz diyorlar. Biz bir aydır burada mağduruz. Evde yaptığımız hesap böyle olunca uymadı. Bizim bu barınakta uzun süre kalmamız, barınaktaki diğer teknelere de zarar verir. Sert bir poyrazda halat koparırsa önündeki bütün tekneleri biçer, büyük hasar verir teknelerimiz. İş böyle olursa sorumlusu kim olacak.”diyerek şikayetlerini dile getirdi.
 

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Kırklareli’nde İstavrit ve Çinekop Bolluğu
Elazığ'da Amatör Balıkçı 21 Kiloluk Sazan Yakaladı
Türkeli'de Hamsi Avcılığı Denetimleri Sıklaştı
Havalar Soğuyunca Balığa Talep Arttı
Kırklareli'nde Yakalanan Nesli Tehlikedeki Mersin Balığı Denize Bırakıldı