Alanya sörfle tanıştı

Alanya'da yerli ve yabancı bir grup genç, sert rüzgarla birlikte dalga boyunun yükselmesi üzerine Alanya kıyılarında ilk kez sörf yaptılar.

Alanya'da yerli ve yabancı bir grup genç, sert rüzgarla birlikte dalga boyunun yükselmesi üzerine Alanya kıyılarında ilk kez sörf yaptılar.

Alanya'da ilk kez dalga sörfü yapmaya başlayan Mehmet Ali Soy ve Mehmet Özgen adlı gençler, İstanbul ve Güney Afrika'dan gelen profesyonel sörfçü konuklarıyla Alanya'nın Tosmur, Keykubat, Damlataş, Dinek ve İncekum plajlarında dalga sörfü yaptılar.

Sörf sporunu Alanya'da yaygınlaştırmak istediklerini belirten Mehmet Ali Soy, Alanya plajlarının dalga sörfü için uygun şartları barındırdığını söyledi. Alanya sahil şeridinde, rüzgar, dip yapısı ve coğrafi şekiller nedeniyle farklı karakterlerde dalgalar oluşabildiğini belirten Soy, birbirine çok yakın mesafedeki Alanya plajlarının, başlangıç düzeyinden profesyonel anlamda bu işi yapanlara kadar farklı düzeylerdeki sörf meraklılarına bu sporu yapma imkanı verdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Mesela Alanya Kalesi'nin denize doğru uzanmasından dolayı buraya çarpan sert dalgalar, yumuşayıp Damlataş plajına doğru ilerlediğinden sörfçüler için daha az tehlikeli bir ortam oluşturuyor. Bunun yanında Dim Çayı'nın ağzında yer alan Tosmur Plajı'nda, vadinin yukarılarından gelen hava akımları sayesinde daha uzun süreli ve kaliteli sörf yapmaya imkan sağlayan dalgalar oluşuyor. Bu ekstrem spora yeni başlayanlar içinse sığ ve dalga oluşumuna imkan veren dip yapısına sahip İncekum Plajı çok uygun bir parkur. Bütün bunların yanında Alanya ve çevresinde sörf yapmaya uygun, keşfedilmeyi bekleyen farklı karakterlerde bir çok plaj yer alıyor.''

Alanya'nın, triatlon, pentatlon, streetball, urbanball gibi fazla bilinmeyen bir çok spor dalını, ilk kez düzenlenen organizasyonlarla Türkiye'ye tanıtan bir yer olduğunu anlatan Soy, ''Bizler de her türlü zenginliğe ve imkana sahip Alanya'da bu spor dalını yaygınlaştırıp sevdirerek, kış aylarında durgun olan turizm sektörüne, dolayısıyla ilçemize katkı sağlamak istiyoruz. Bu hedef doğrultusundaki çalışmalarımız devam edecek'' diye konuştu.

Sörfün sanıldığı gibi pahalı bir spor olmadığını da vurgulayan Soy, en pahalı şeyin, kış sezonunda yapılan sörf sırasında giyilen ''Wetsuit'' denilen sörf elbisesi olduğunu, bunun da bin ile bin 500 lira arasında satın alınabileceğini söyledi. Soy, Alanya'da sörf yapanların, iklimin ılıman olması nedeniyle bu elbiseyi senede sadece 2 ay giyeceğini, diğer aylarda bu elbisenin giyilmesine gerek olmadığını sözlerine ekledi.

Güney Afrikalı Sörfçü Tomas
Afrika'dan gelen sörfçü Robin Tomas ise Fas, Hawai, ABD, Avustralya, Brezilya, Tahiti, Güney Afrika, Bali, Fransa, İspanya, Fiji'de yoğun olarak yapılan bu sporu Alanya'da yapmaktan büyük keyif duyduğunu belirterek, Alanya sahillerinden etkilendiğini ifade etti.

Alanya'da hava koşullarının diğer ülkelere göre daha uygun olmasının önemli bir avantaj olduğu belirten Tomas, Alanya'da deniz suyu sıcaklığının, yılın her mevsiminde insan vücudu için ideal derecelerde olmasının büyük bir nimet olduğunu söyledi.

Alanya sahillerinde farklı dip yapılarına sahip birbirine çok yakın mesafelerde plajlar gördüğünü belirten Tomas, bu durumun bölgedeki sörf sporunun gelişmesi açısından büyük bir nimet olduğunu ifade etti. Alanya'nın, turizm konusunda kendini geliştirmiş ve olgunlaştırmış bir kent olduğu için, konaklama ve diğer turistik ihtiyaçların rahatlıkla giderilebileceğine dikkati çeken Tomas, ''Alanya, bu spor için elverişli bir altyapıyı barındırıyor. Her turizm bölgesi, zengin turistleri kendine çekmek ister. Alanya'da sörf sporu için herşey mevcut'' dedi.

AA

SU SPORLARI Haberleri

Bengisu, Avrupa'nın En Hızlısı
Şahika Ercümen, Korsika’da Bronz Madalya Kazandı
8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları Başladı
ORAL-B Challenge İstanbul Nefes Kesti
Denizli Büyükşehirin 5 Sporcusu Balkan Şampiyonasında Mücadele Edecek