Adıyaman’ın yüzen adaları karaya zincirlendi

Birçok turistin ilgisini çeken Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 3 bin yılda oluşan yüzen adalar karaya zincirlendi.

Adıyaman'a bağlı Çelikhan’da Çat barajının olduğu havza eskiden sazlıkmış. Baraj su tutunca bu sazlar tutunduğu kütleyle beraber su yüzüne çıkıp göl aynasında yüzmeye başlamış. Her yıl yüzlerce insan bu yüzen adaları izlemek, fotoğrafını çekmek için Çelikhan'a geliyor.

Adıyaman ve Malatya başta olmak üzere bölge illerden ziyaretçilerin ilgisini çeken yüzen adalarda vatandaşlar bir yandan doğal güzelliği seyrederken bir yandan da baraj göletinde balıklarını tutmanın keyfini  çıkartabiliyorlardı. 

Ancak bu adalar artık yüzmüyor. Çünkü gölde balık çiftlikleri kurulmuş. Adalar içi balık dolu havuzlara çarpıp çökmesine neden oluyormuş o nedenle adaları karaya bağlamışlar.

Oluşumu yüzlerce yıl süren bu kütleler karaya oturunca parçalanmaya başlamış. Bir doğal güzellik daha maalesef göz göre göre yok oluyor.

ViraHaber.com

GÜNCEL Haberleri

Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın Seçimli Genel Kurulu
İMEAK Deniz Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Tuzla'da Tarama Gemisi Hizmete Alındı ve İlk Blok Kaynak Töreni Gerçekleştirildi​
Türkiye’nin İlk 3D Stabilite Yazılımı “Ayden Marine Stability” Sahneye Çıkıyor
Batı Karadeniz’de Fırtına Etkili Oluyor