Acıbadem Sağlık Grubu, 22. hastanesini İstanbul’un hızla gelişen ve modernleşen Altunizade semtinde hizmete sundu. Altunizade’nin siluetine farklı bir soluk katacak şekilde tasarlanan Acıbadem Altunizade Hastanesi, 98 bin m² kapalı alanı ve 350 yatak kapasitesi ile sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin en büyük kapalı alana sahip “özel hastanesi” olma özelliğini taşıyor. 18 ameliyathane, 75 yoğun bakım yatağı ve 550 araçlık otopark kapasitesiyle hizmet verecek olan hastane, 14 Mart’ta hizmete girdi.
Acıbadem Altunizade, teknik altyapısı, tıbbi teknolojisi, tüm uzmanlık dallarında yüksek nitelikli sağlık profesyonelleri ve hizmet yelpazesiyle yalnızca İstanbul’un değil Türkiye’nin yepyeni referans merkezi olmayı hedefliyor.
Aynı zamanda sağlık turizmi için yeni bir çekim merkezi olması planlanan hastanede, uluslararası hastalar için bir “Health Point” merkezi konumlanarak; bekleme alanlarından, transfer hizmetlerine kadar pek çok özellikli hizmet sunulacak.
Minumum dolaşımla maksimum hasta konforu yaratan mimari
Özel bir hastane mimarisiyle hasta konforunun en üst düzeye çıkarıldığı Acıbadem Altunizade’de, hastaların birimler arası dolaşımı en aza indirilerek, zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. Meme Sağlığı Merkezi, Omurga Sağlığı Merkezi, Nörolojik Bilimler Merkezi, Nöroradyocerrahi Merkezi ve Göz Kliniği gibi pek çok özellikli merkez ve poliklinikte; muayene, teşhis ve tedavi aynı yerde planlanıp uygulanıyor. Böylece hastalar, kısa zamanda konforlu hizmet almış oluyor.
Hijyende fark yaratan sterilizasyon uygulamaları
Ameliyathaneden polikliniğe kadar hijyen standartlarını sağlayacak her türlü tedbirin alındığı hastanenin hasta odalarının kapı kolları bile, ellerden bulaşabilecek mikropların enzimlerini bozarak kendi kendini dezenfekte edebilme özelliğe sahip. Acıbadem Altunizade, ayrıca ameliyat strelizasyonu konusunda da yeni uygulamaların öncüsü. Türkiye’de ilk kez, ameliyathanede konumlanan özel bir tedarik alanı sayesinde, gerekli her türlü tıbbi malzeme ve cerrahi setler, doğrudan ameliyathaneye hijyenik bir alandan geçirilerek servis ediliyor. Böylece ara süreçlerden kaynaklanan sterilizasyon riskleri ortadan kaldırılmış oluyor. Ameliyathanede kullanılan cerrahi setlerin, steril depoya dönüşüne kadar olan döngünün takibi ise özel bir yazılımla sistemsel olarak yapılabiliyor. Bunun yanı sıra Ultraclean sistemi kullanılan ameliyathaneler, bu sistem sayesinde standart ameliyat salonlarına oranla 34 kat daha temiz bir havaya sahip oluyor.
Türkiye’nin en gelişmiş Onkoloji Merkezi
Hastanede, kanser hastalarının her türlü ihtiyacına yönelik hizmet verecek şekilde konumlanan Onkoloji Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş kanser tedavi merkezi olarak yapılandırıldı. Merkezde, cerrahi onkoloji, tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisi alanında tüm onkoloji tedavileri en ileri tıbbi yöntem ve teknolojilerle gerçekleştiriliyor. Merkezde; beyin tümörlerinin tedavisinde kullanılan ve Türkiye’de bir ilk olan Gamma Knife ICON, tüm vücut tümörlerinin tedavisinde kullanılan Truebeam ve 360 derece dönerek görüntü alma özelliğiyle tedavi yapabilen Tomoterapi gibi ileri teknoloji radyoterapi cihazlarıyla hizmet veriliyor.
Dünyada bir ilk: 3’lü Hibrit Ameliyathane Sistemi
Dünyada ilk defa, üç farklı teşhis ünitesini (3 Tesla MR, 128 kesitli Sliding CT, Robotik Kollu Anjiyo) ameliyathane ortamında bulunduran ve üç ameliyathane ile bağlantılı olan hibrit operasyon sistemi kullanılacak. Bu yapı sayesinde beyin cerrahisi, kardiyovasküler cerrahi, ortopedi, KBB (Yüz ve Çene cerrahisi) gibi alanlarda yapılan ameliyatlar sırasında, hastadan görüntü alınarak operasyona yön verilmesi sağlanıyor. Böylece tedavinin başarı oranı artıyor.
Yoğun bakımda fark yaratacak hizmet!
Özellikli alt yapısı, ileri teknoloji donanımı ve 75 yatak kapasitesiyle hizmet verilecek yoğun bakım üniteleri; Yenidoğan (23), Çocuk (14), Koroner (8), KVC (7) ve Genel Yoğun Bakım (23) olarak ayrılıyor.
Hasta yakınları için bekleme, bilgilendirilme ve dinlenme alanlarına sahip yoğun bakım ünitelerinde, internet erişimli bilgisayarlı çalışma ortamı da bulunuyor. Ayrıca, Yenidoğan Yoğun Bakım Bölümü’nün içerisinde annelerin bilgilendirileceği Anne Eğitim Salonu da mevcut.
Türkiye’nin en kapsamlı Çocuk Kliniği
“Anne bebek dostu” olan hastane, aynı zamanda çocuklara özel geliştirilen konseptiyle; küçük bir çocuk hastanesi gibi hizmet verecek kapsamlı bir çocuk kliniğine sahip. Girişi yetişkin girişlerinden ayrı tutulan klinikte, hasta çocuklarla sağlıklı çocuklar için farklı bekleme alanları mevcut. Çocuk Kliniği’nde; çocuk hastalıkları için gerekli yandal tıbbi branşlar bulunuyor. Ayrıca çocuklara özel KBB Polikliniği ile Çocuk Diş Sağlığı Merkezi de hizmet veriyor.
Her noktasında çocuk hastalara yönelik konforun düşünüldüğü Acıbadem Altunizade Hastanesi’nin acil servisinde de yetişkinlerden ayrı tutulan bir çocuk gözlem alanı oluşturuldu.
Çok fonksiyonlu Acil Servis
Acıbadem Altunizade Hastanesi’nin Acil Servisi’nde tüm hizmetler, hava ve kara ambulansları ile acil müdahale ve ayaktan acil müdahale ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlendi. Çok fonksiyonlu bir yapıda konumlanan Acil Serviste; dekontaminasyon, canlandırma, acil müdahale, radyolojik görüntüleme ve gözlem odalarının yanısıra, acil operasyon gerektiren durumlar için bir de ameliyathane bulunuyor.
ÖNE ÇIKAN TEKNOLOJİLER
TANI YÖNTEMLERİ
3 Tesla Prizma MR: Türkiye’de ilk kez uygulanacak yeni bir görüntüleme teknolojisi olan 3 Tesla Prizma MR, farklı özellikleriyle bilimsel araştırmalarda kullanılacak.
3 Tesla Skyra MR: Özelikle nöroloji, prostat ve ortopedi incelemelerinde kullanılan bu teknolojinin hareket esnekliği sayesinde hastanın pozisyon alması kolaylaşıyor. Yüksek çözünürlük ve ince kesit ile detaylı görüntü alınabilen bu teknolojide, küçük lezyonlar bile saptanabiliyor.
1.5 Tesla Aera MR: Geniş tünel çapı ve sessiz sekans özelliği ile hasta konforunu ön planda tutan ve klinik çeşitliliği artıran bu MR teknolojisi ile beyin cerrahisi, onkoloji ve ortopedi gibi tüm standart MR incelemeleri yapılabiliyor.
FORCE CT: Özellikle çocuk hastalarda son derece güvenle kullanılan, düşük radyasyon dozunda yüksek çözünürlük sağlayan bir görüntüleme teknolojisidir.
Spect CT: Nükleer tıp alanında, gamma ışınları kullanarak görüntü sağlayan Spect CT, standart bir CT (bilgisayarlı tomografi) cihazına oranla; geniş alanda konforlu çekim yapabilme özelliğine sahip.
DSA Anjiyo: Damarları ayrıntılı görüntüleyen bu beyin anjiyo yöntemi, hem tanısal hem girişimsel işlemlerde uygulanıyor. Bu yöntemle tanısal incelemeler, anevrizma, AVM tedavisi, stent ve inmelerde pıhtı çıkarma uygulamaları yapılabiliyor.
TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Gamma Knife ICON: Türkiye’de ilk kez kullanılacak olan Gamma Knife ICON teknolojisiyle, beyin tümörleri ve AVM hastalarında hastanede yatış ve uzun ameliyatlara gerek olmadan, ışınlarla günübirlik tedavi yapılabiliyor.
Tomoterapi: İşlem sırasında 360 derece dönerek helikal tedavi yapabilen Tomoterapi cihazıyla 40 mm. üzerindeki tümörler, tek seansta ışınlanabiliyor.
Truebeam: Radyoterapide hassas ve hızlı ışınlama yöntemi olarak kabul gören Truebeam ile, sağlam dokular korunuyor ve küçük tümörlere doğrudan ışınlama yapılabiliyor.
Da vinci: Robotik cerrahi ile obezite ameliyatları, kanser cerrahisi, jinekolojik ameliyatlar, genel cerrahi ameliyatları küçük kesi ve az kan kaybı ile yapılabiliyor.
3’LÜ HİBRİT AMELİYATHANE TEKNOLOJİSİ
3 Tesla Intraoperatif MR: Bu teknoloji sayesinde beyin başta olmak üzere vücut tümörlerinin ameliyatı sırasında MR çekimi gerçekleştirebiliyor.
Sliding CT: Türkiye’de yine bir ilk olan Sliding CT teknolojisi ile ameliyat esnasında, Bilgisayarlı Tomografi çekilebiliyor.
Robotik Kollu Anjiyo: Anjiyo sırasında farklı duruş pozisyonlarına göre ayarlanabilme özelliğiyle hastaya daha kolay anjiyo yapılmasını sağlıyor.
ÖZELLİKLİ MERKEZLER
Onkoloji Merkezi
Nörolojik Bilimler Merkezi
Meme Sağlığı Merkezi
Ortopedi ve Travmatoloji Merkezi
Girişimsel Nöroradyocerrahi Merkezi
Robotik Cerrahi Merkezi
Kemik İliği Nakli Merkezi
Lenf Ödem Merkezi
Fizik Tedavi Merkezi
Hücresel Tedavi Merkezi
Yüksek Riskli Gebelikler Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi
Anjiyo Merkezi
İyot Tedavi Merkezi
Tüp Bebek Merkezi
DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLER
Trijenerasyon sistemi: Trijenerasyon, üç enerji sisteminin (elektrik, ısıtma ve soğutma) aynı enerji kaynağından birlikte üretilmesine olanak sağlıyor. Bu uygulama ile konvansiyonel sistemlere göre hem enerji verimliliği artıyor hem de ekonomik açıdan tasarruf edilebiliyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde doğalgaz kullanılarak öncelikle elektrik üretimi sağlanıyor, elektriğin üretilebilmesi için açığa çıkan ısı da ısıtma ve soğutmada kullanılıyor.
LEED Gold sertifikalı, Yeşil Hastane: Acıbadem Altunizade, “Enerji kullanımı ve Çevre Dostu tasarımında Liderlik” sertifikası olarak adlandırılan LEED Gold sertifikasına sahip yeşil bina olarak konumlandı. Bu sayede enerji ve suyu verimli kullanan, doğal kaynak kullanımına özen gösteren ve sağlıklı nefes alan yaşanabilir bir hastane olarak öne çıkıyor.
Asistan Hizmeti: Hastanın hastane içinde dijital olarak yönlendirilmesini sağlayan bir çeşit akıllı telefon uygulaması olan Asistan hizmeti ile hastanın zamanını etkin şekilde kullanması sağlanıyor. Hastaneye girişte hoş geldin mesajı ile birlikte randevusunun bulunduğu alana yönlendirme ve gerekli hatırlatmalar yapılıyor.
Hastane içinde alışveriş noktası: Ayrıca hastane içinde hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarına yönelik, hediyelik eşya ve kitap satışının da yapılacağı bir alışveriş noktası yer alıyor.
ViraHaber.com