Ayakların yapımında kullanılan kule vinçten çekilip sosyal medyada paylaşıyan fotoğraflardaki boğaz manzarası ise görenleri hayran bıraktı.
İstanbul Boğazı’nda 1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 1988 yılında tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra, yap- işlet- devret modeli kapsamında 10 yıl 2 ay 20 günlük yatırım+işletme süresiyle IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Astaldi S.P.A. ortaklığı tarafından yapımı 3’üncü köprünün 322 metre yüksekliğindeki ayakları bir süre önce tamamlandı.
Proje kapsamında yer alan yaklaşık 115 kilometre uzunluğunda otoyol ve bağlantı yolları, viyadükler, otoyol köprüleri ve tüneller ile üçüncü Boğaz Köprüsü’nün yapımında yaklaşık 6 bin 500 kişi çalışıyor.
Tamamlanması durumunda, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş asma köprüsü, 1408 metre uzunluğu ile dünyanın raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü, 322 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun kulesine sahip asma köprüsü unvanlarına sahip olacak.
Proje kapsamında kesilen ağaçlar nedeniyle sık sık tartışmalara da konu olan üçüncü köprünün yapımında kullanılan bir kule vinçten çekilip, sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan fotoğraflar, ayakların son halini gözler önüne serdi. 322 metreden muhteşem Boğaz manzarası görenleri hayran bıraktı.
virahaber.com