15. Ulusal Denizkızı Kongresi 8-11 Mayıs tarihlerinde yapıldı

Denizci Öğrenciler Derneği’nin 1999 yılından beri aralıksız olarak gerçekleştirdiği Denizkızı Kongresi’nin 15.si Antalya Crystal Admiral Otel’de 8 Mayıs’ta gerçekleştirildi.

Denizci Öğrenciler Derneği’nin 1999 yılından beri aralıksız olarak gerçekleştirdiği Denizkızı Kongresi’nin 15.si Antalya Crystal Admiral Otel’de 8 Mayıs’ta gerçekleştirildi.

Açılış töreni ilk olarak Denizci Öğrenciler Derneği Başkanı Çağrı Aksin söz alması ile başladı. Aksin konuşmasında 12 ilden 29 üniversite, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve lisenin katıldığını belirtti. Aksin’in ardındanaçılış töreni TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sinem Serhan Dedetaş, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurhan Kahyaoğlu’nun konuşmaları ile devam etti.

Bu yıl gerçekleştirilen 15. Ulusal Denizkızı Kongresi’nde geçen seneden farklı olarak öğrencilerin hazırladığı sunumlar ve değişen çalıştay konuları hakkında kısa bir oryantasyon verildi. Bu yıl ele alınan sunum konuları;

  • İçeriği ve İş İmkânları Bakımından Eğitim Sistemleri
  • Sektörel Eğitimde Sorunlar ve Çözüm Önerileri
  • Öğrenci Projeleri

Bu yıl gerçekleştirilen çalıştaylarda her gün farklı bir konu olmak üzere her masada aynı konular konuşularak hem Denizci Öğrenciler Derneği’ne daha fazla katılım sağlamak hem de katılımcı öğrencileri biraz daha kaynaştırmak hedeflenmiştir. Bu yıl gerçekleştirilen çalıştay konuları;

  • Denizci Öğrenciler Derneği İletişim Çalışmaları
  • Denizci Öğrenciler Derneği Faaliyetleri
  • Denizkızı Kongreleri

Açılışın ardından sponsor firmalarımızdan TOTAL Lubmarine şirketinden Mehmet Bilgin’in katılımıyla “Deniz Yağları” adlı seminer gerçekleştirildi. Seminerin ardından “İçeriği ve İş İmkânları Bakımından Eğitim Sistemleri” adlı öğrenci sunumları geçildi. Önceden sunumlarını hazırlayan öğrenciler sırayla sahneye çıkıp sunumlarını gerçekleştirdi. Son olarak “Denizci Öğrenciler Derneği İletişim Çalışmaları” adlı çalıştay yapılarak ilk gün bitirildi.

Kongrenin 2. günü İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezer Ilgın’ın gerçekleştirdiği “Deniz Kazaları” adlı seminer ile başladı. Ilgın’ın ardından Prof. Dr. Nurhan Kahyaoğlu ve Savunma Müsteşarlığı’ndan Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Savunma SanayiiUzmanı Bilkutay Yılmaz’ın birlikte gerçekleştirdiği “Türkiye’nin Askeri Deniz Gücü” paneli ile devam edildi. Panelin ardından Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Ersoy Bozcuk “Ekonomi Hakkında” adlı seminer ile ekonomi hakkında bilgilendirmeler yaparak katılımcıları aydınlattı. Ardından DAD-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ural Çağırıcı ve ITF - Türkiye İnspektörü Muzaffer Civelek birlikte “Gemi Adamları Çalışma Koşulları” panelini gerçekleştirdiler. Panelin ardından öğrenci sunumları ve çalıştaylar gerçekleştirilerek 2. gün kapatıldı.

Kongrenin 3. günü bu sene 40. yılını kutlayan Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nden Genel Sekreter Yardımcısı M. Ercan Özokutucu ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin Çeviker’in katılımıyla gerçekleşen “Gemi İnşa ve Söküm” adlı panel ile açıldı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu Türkiye’de gelişmekte olan Ofshore yapıları hakkında bilgiler veren “Açık Deniz Yapıları” seminerini gerçekleştirdi. Kongre konularından biraz uzaklaşmak amacı ile İnsan Kaynakları ve Kariyer Danışmanı Ceyda Altuntecim “Stres Yönetimi” seminerini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen seminerde eğlenceli anlar yaşandı. Borusan Liman İşletme Müdürü Uygur Değirmenci’nin katılımıyla gerçekleştirilen “Türkiye’nin Liman ve Lojistik Gücü” seminerinin ardından yapılan öğrenci sunumları ve çalıştaylar ile 3. gün sona erdi. 3. Gün akşamı Crystal Admiral Otel yönetimi ile anlaşan Denizci Öğrenciler Derneği yönetimi sadece Denizci Öğrencilere özel bir kareoke gerçekleştirdi.

Kongrenin son günü gerçekleştirilen kapanış töreninde önce Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu ardından Denizci Öğrenciler Derneği Eski Dönem Başkanı Burak Aşık konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Denizci Öğrenciler Derneği Başkanı Çağrı Aksin bir konuşma ile kongreyi değerlendirerek katılımcılara teşekkür etti. Konuşmanın ardından DÖDER tarafından okul temsilcililerine plaket ve katılım sertifikaları verildi.

Kapanış töreninin ardından katılımcılar Side Antik Kent ve Antalya Merkez’e geçerek turistik bir gezi gerçekleştirdi.

virahaber.com

EĞİTİM Haberleri

Naci Alkoç Eğitim Vakfı’ndan Öğrencilere Burs İmkanı
Doç. Dr. Günseli Naymansoy’dan “Meslek Kültürü ve Etiği” Semineri
Sabancı Üniversitesi IICEC’ten Sürdürülebilir Bilgi Teknolojileri Webinarı
Karadeniz için Yenilikçi Mavi Ekonomi: Kapasite Geliştirme Çalıştayı İTÜ'de Gerçekleşecek
Çevreci Okullara "Yeşil Bayrak"