1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. SEFİNE TERSANESİ

  4. Sefine Tersanesi Aqua HomborØy’u Suya İndirdi
Sefine Tersanesi Aqua HomborØy’u Suya İndirdi

Sefine Tersanesi Aqua HomborØy’u Suya İndirdi

Sefine Tersanesi’nin Norveçli DESS Aquaculture Shippin AS ile imzaladığı sözleşme kapsamında inşa ettiği altı canlı balık gemisinden biri olan AQUA HOMBORØY düzenlenen törenle suya indirildi.

A+A-

Norveçli DESS Aquaculture Shipping AS firması için inşa edilen serinin altıncı gemisi Aqua Homborøy, denize indirildi. Kırkayaklar ile yüzer havuza taşınan NB 41, denize indirildikten sonra Sefine Tersanesi rıhtımına bağlandı.

Tam uzunluğu 84.4 metre, genişliği ise 16 metre olan Aqua Homborøy’un pruva ve pupa kısımlarında iki adet balık kargo tankının toplam 3900 metreküp hacminde canlı balık taşıma kapasitesi bulunuyor. Ayrıca gemide MDO (Marine Diesel Oil) yakıtı kullanılıyor.

Aqua Homborøy tamamlandıktan sonra, içerisinde bulunan RSW kompresörleri sayesinde balıkların doğal ortamlarında yaşayabilecekleri 8-10 derecelik su sıcaklığı sürekli olarak sağlanabilecek. Ayrıca balıkların üzerinde bulunan ve su sıcaklığının yükselmesine bağlı olarak ayrışan parazitlerin deniz suyuna karışmasını engelleyen sistem ile ekolojik dengeyi sağlamak mümkün olacak. Aqua Homborøy’un en önemli özelliklerinden birisi de içerisinde Redox Kimyasal Yıkama Sistemi’ni bulundurması olacak. Bu sistem ile balık operasyonları tamamlandıktan sonra geminin tüm operasyon boruları, kargo tankları, vakum greyder gibi bölümleri deniz canlılarına zarar vermeyen bir temizleyici ile yıkanarak geminin tüm canlı balık taşıma sisteminin hijyeni sağlanabilecek.

Gemide bulunacak diğer önemli özellikler ise otomatik konumlayıcı ile Reverse Osmos sistemi. Otomatik konumlayıcı ile çiftlik operasyonlarında geminin pozisyonu otomatik olarak korunabilecekken, Reverse Osmos sistemi ile istenildiği takdirde deniz suyunu tatlı suya dönüştürmek ve tatlı su balığı taşımak mümkün olacak. Aqua Homborøy tamamlandığında, geleceğin canlı balık taşıma gemilerine öncülük eden bir teknolojiye sahip olacak.

 

Bu haber toplam 8474 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.