Seferler bir haftadır yapılamıyor
Türkiye ile Fransa’nın Toulon kenti arasında arasında bu yıl başlayan Ro-Ro deniz taşımacılığı seferleri son bir haftadır yapılamıyor.
A+A-
Türkiye ile Fransa’nın Toulon kenti arasında arasında bu yıl başlayan Ro-Ro deniz taşımacılığı seferleri son bir haftadır yapılamıyor. Seferler, Türk şoförlerin AB vatandaşı olmamaları gerekçe gösterilerek askıya alındı.
Türkiye’nin Tekirdağ kenti ile Fransa’nın Akdeniz sahilindeki Toulon kenti arasında bu yıl Nisan ayında başlayan Ro-Ro deniz taşımacılığı seferleri son bir haftadır yapılamıyor. Fransız Karayolu Taşımacılığı Teşkilatı (OTRE), kararını, Türk şoförlerinin “AB vatandaşı olmamaları” gerekçesine dayandırdı.
Toulon açısından da darbe oldu
Tekirdağ-Toulon ro-ro seferlerinin askıya alınması Toulon Sanayi ve Ticaret Odası için olduğu kadar, seferlerin başlamasıyla onlarca işçinin işsiz kalmaktan kurtulduğu Toulon liman idaresi için de hayal kırıklığı oluşturuyor. Türkiye’yle seferlerin iptali halinde liman işçilerinin çoğunun işsiz kalacağı söyleniyor. Liman işçilerini temsilen bir grubun bugün konuyu sanayi ve Ticaret Odası’yla görüşmesi bekleniyor. Limanı işleten Toulon Sanayi ve Ticaret Odası’nın genel müdürü Antoine Breschi, Fransız basınına yaptığı iyimser tonlu açıklamada, “Türkiye ile Toulon arasında gerçek bir trafik oluştu. Yakın gelecekte seferlerin yeniden başlayacağını ümit ediyoruz” dedi.
Öte yandan, Tekirdağ-Toulon trafiğinde yaşanan kriz nedeniyle Türkiye ile Fransa arasındaki Ro-Ro seferlerinin komşu Marsilya limanına kaydırılabileceği söyleniyor. Marsilya ve Toulon kentleri aynı coğrafyada deniz taşımacılığında birbirlerine rakip konumda bulunuyor. Seferleri işleten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Deniz Taşımacılığı A.Ş., aynı hizmeti Tekirdağ ile İtalya'nın Trieste limanı arasında da veriyor.
Deniz taşımacılığının avantajları
Yaklaşık 72 saatlik bir sürede Tekirdağ’dan Toulon’a ulaşan ro-ro seferleri, taşımacılara genel sefer, nakit ve amortisman giderleri konusunda maliyet avantajları sunuyor. Ro-Ro seferleri, daha az çekici yatırımı gerektirdiğinden yarı römork taşımacılığı için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Bu tip taşımacılık, geçiş belgesi sorunlarından doğan zorunlu fazla kilometre ve ceza maliyetlerine karşı çözüm olarak da görülüyor. Deniz taşımacılığının, trafik kazalarının önlenmesi, sürüş ve dinlenme sürelerinin aşılması ve yük güvenliği gibi avantajları da bulunuyor.
Bu haber toplam 1029 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.