1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ’Savunma Teknolojileri’
’Savunma Teknolojileri’

’Savunma Teknolojileri’

Türkiye’de alanında açılan ilk ve tek doktora programı niteliğine sahip ‘’Savunma Teknolojileri’’doktora programı Gedik Üniversitesi bünyesinde faaliyete girdi.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığının son yıllarda önemle üzerinde durduğu konulardan birisi de milli savunma sanayinin geliştirilmesi. Bu kapsamda, MSB Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik kurumlarının savunma sistem ihtiyaçlarının maksimum ölçüde yurt içi olanak ve kabiliyetlerin oluşturularak sağlanması için yoğun bir çalışma içinde bulunmakta. Bu güne kadar yapılan çalışmalar sonucunda MSB ihtiyaçlarının yarıdan fazlasının yurtiçi olanaklarla sağlanmakta olduğu belirtilmekte. İhtiyaçların daha fazla oranlarda sağlanabilmesi için, ileri teknolojileri gerektiren kara, hava/uzay ve deniz araçları, muharebe elektronik ve bilgi sistemleri, elektronik harp ve algılayıcılar, roket-füze ve mühimmat konularında sanayinin oluşturulması için en önemli unsur nitelikli insan alt yapısının geliştirilmesi. Bu programın açılmasının önemi ve çıkış noktasıysa belirtilen bu nitelikli insan alt yapısı gereksiniminin gün geçtikçe arttırılması gerekliliği.

92476savunma-tekn..jpg

Gedik Üniversitesi “Savunma Teknolojileri” Doktora Programı Türkiye’de bu alanda açılan ilk ve tek doktora programı.

Savunma Teknolojileri Doktora Programı’nın amacını, mekatronik, makine, endüstri, gemi ve deniz teknolojileri, uçak-uzay, elektrik, elektronik-bilgisayar ve kontrol eğitimi konusunda yüksek lisans derecesine sahip üniversite, araştırma kurumları ve endüstride çeşitli kademelerde çalışmakta olan kişilere, ilgilerini ve çalışma alanlarını temel alarak, savunma teknolojileri konularında uzmanlaşma olanağı sağlamak olduğunu belirten uzmanlar, bölümün istihdam konusunda da önemine vurgu yapıyorlar.

42a1f3.jpg

Doktora Programına; Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği yüksek lisans programlarının mezunları ve Kara, Hava, Deniz Harp Okulları yüksek lisans programlarının mezunlarının başvurabileceği duyuruldu.

59ee11.jpg

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.