1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Sanmar ISM sertifikasını aldı
Sanmar ISM sertifikasını aldı

Sanmar ISM sertifikasını aldı

Sanmar Denizcilik, alma zorunluluğu bulunmamasına karşın, müşterilerine dünya standartlarında bir hizmet vermek ve çevreyi korumak adına gönüllü ISM sertifikasını aldı.

A+A-

 

Römorkör ve Kılavuzluk faaliyetlerini Türkiye’de, 7 ayrı Liman Başkanlığı İdari Sınırında, yurtdışında ise 3 ayrı ülkede sürdüren Sanmar Denizcilik, 3 yaş altı genç ve modern römorkör filosunun dünya standartlarındaki mevcut kalite standartlarına ISM Sistemini de ekledi.

 Sanmar, uluslararası tüm standartlara sahip olmasına karşın “gönüllü” olarak ISM standartlarının tüm römorkör ve personelinde uygulanması için Türk Loydu güvencesini tercih etti Sanmar Denizcilik, merkez ofis bünyesinde Uluslararası Gemi Güvenliği Yönetimi (ISM) Sertifikası’nın gerekliliklerini yerine getirebilmek için başlattığı çalışmaları sonuçlandırdı ve Türk Loydu tarafından belgelenen ISM Sertifikası’nı 27 Aralık 2017 tarihinde almaya hak kazandı.

 ISM Sertifikası’nın temelinde, gemi işletmeciliğinde uluslararası güvenlik standartlarını belirlemek, gemilerin güvenli şekilde yönetilmesini ve işletilmesini sağlamak ve böylece meydana gelebilecek kazalar sonucu ortaya çıkabilecek çevre kirliliklerinin önlenmesi yer alıyor.

ISM Sertifikası’nın diğer amaçları arasında ise, denizlerde emniyeti sağlamak, insanların yaralanması ve ölmesini engellemek, çevreyi özellikle deniz çevresini ve kıyı yapılarını zararlardan korumak bulunuyor. Gemi işletmeciliği ve çevre korumasında önemli bir araç olarak düşünülebilecek olan ISM Sertifikası, bayrakları ne olursa olsun, uluslararası sularda çalışan gemilerin tip ve yaşlarına göre aşamalı olarak IMO tarafından alınması zorunlu olan belgeler arasında yer alıyor.

Tüm yolcu gemileri, petrol ve kimyasal madde taşıyan tankerler, dökme yük gemileri, likid gazla çalışan tankerler ve 500 gros tonun üzerindeki yüksek süratli yük gemilerin ISM Sertifikası alma zorunluluğu bulunuyor.

 Sanmar Denizcilik, filosunda bulunan römorkörler 500 grt altında olması sebebiyle bu sertifikayı alma zorunluluğu bulunmamasına karşın, müşterilerine dünya standartlarında bir hizmet vermek ve çevreyi korumak adına gönüllü ISM sertifikasını aldı.

Sanmar, Alınan Uygunluk Belgesi (DOC) ile birlikte, römorkörlerinin Güvenli Yönetim Sertifikası’na (SMC) hak kazanabilmesi için çalışmalarını Türk Loydu denetiminde Şubat 2018 tarihinde sonlandırmayı planlanıyor.

sanmar_ism_sertifikasini_aldi_.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4771 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.