1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Rusya-Ukrayna Savaşının Yaş Meyve Sebze Ticareti ve Lojistik Sektörüne Etkileri Konferansı Düzenlendi
Rusya-Ukrayna Savaşının Yaş Meyve Sebze Ticareti ve Lojistik Sektörüne Etkileri Konferansı Düzenlendi

Rusya-Ukrayna Savaşının Yaş Meyve Sebze Ticareti ve Lojistik Sektörüne Etkileri Konferansı Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi'den, tarımsal öğretimin başlamasının 177. yılı nedeniyle düzenlenen programda, MSC Gemi Acenteliği Türkiye Reefer Müdürü Selin Genç “Rusya-Ukrayna Savaşının Yaş Meyve Sebze Ticareti ve Lojistik Sektörüne Etkileri” konferansı yapıldı.

A+A-

10 Ocak Salı günü Antalya Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, ülkemizde tarımsal öğretimin başlamasının 177. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda, MSC Gemi Acenteliği Türkiye Reefer Müdürü Selin Genç “Rusya-Ukrayna Savaşının Yaş Meyve Sebze Ticareti ve Lojistik Sektörüne Etkileri” konulu konferans verdi.

Ziraat Fakültesi konferans salonundaki etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, kamu ve özel sektör temsilcileri öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Selin Genç konferansta MSC ve Medlog Lojistik’in dünya ve Türkiye’deki yapılanması, Türkiye’nin yaş meyve-sebze ihracat verileri, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye’ye etkileri ile birlikte bu bölgeye gerçekleşen MSC servisleri hakkında bilgi verdi. 

Savaş sebebiyle Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin ticari açıdan gelişmeye başladığını belirten Genç, “Bu durumun ana sebebi, Türkiye’nin jeopolitik konumudur. Bugün bunun tesirini, hem lojistik hem de gıdaya ulaşma anlamında görebiliyoruz. Gelişen ilişkilerin, bölge içerisinde nasıl bir besleyicilik sağladığını ve Türkiye’nin nasıl bir noktada bulunduğunu gördük. Gördüğümüz süreç her ne kadar yer altı kaynakları, madenleri olsa da günün sonunda toplumların devamı için asıl olan ihtiyaç tarım ve gıdadır. Tekirdağ’da bulunan ana limanımız Asyaport’ta Ukrayna’dan gelen tahıl ve buğdayı elleçleyerek başta Afrika olmak üzere birçok ülkeye gönderiyoruz. Ülkemizden de Rusya ve Ukrayna’ya reefer konteynerler ile yaş meyve-sebze gönderimi gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya’ya aynı zamanda St. Petersburg kapısından da giriş yaptıklarını ve transit sürelerinin 9-12 gün sürdüğünü aktaran Genç; “Yaş meyve-sebze harici için St. Petersburg'dan Rusya’nın başkenti Moskova'ya teslimler daha sık. Bunun nedeni Avrupa daha önce Antwerp üzerinden satış yapıyordu. Ama bu dönemde St. Petersburg kapısını kullanamadıkları için işlerin ağırlığı Novorossiysk limanına kaydı.”

Afrika’dan da geçtiğimiz yıllarda çok fazla talep olmadığını ancak günümüzde Türkiye için birçok açıdan önemli ve yeni bir pazar haline geldiğini vurguladı. Zincir marketlerden gelen talepler doğrultusunda Amerika'ya donmuş ürün teslimlerinin çok fazla yapıldığını Türk ürünlerini bu pazara ulaştırabilmek için Kanada uğrağının yanı sıra New York uğrağı açtıklarını belirtti.

img-5756.JPG

dsc-7196.JPG

dsc-7070.JPG

Bu haber toplam 3661 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.