1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. PSV Olympus, Cemre Tersanesi'nde denize indirildi
PSV Olympus, Cemre Tersanesi'nde denize indirildi

PSV Olympus, Cemre Tersanesi'nde denize indirildi

Norveç merkezli Havyard Grup için Cemre Tersanesi'nde inşa edilen Olympus isimli açık deniz offshore gemisi denize indirildi.

A+A-

Norveç merkezli Havyard Grup için Cemre Tersanesi tarafından inşa edilen Olympus adlı PSV gemisi bugün törensiz bir şekilde denize indirildi.

Tersanenin inşa ettiği 32. gemi olan Olympus, Havyard Şirketi’ne teslim edilen 29. gemi oldu. Havyard Şirketi gemiyi öncesinde Former Garwware olarak bilinen Hintli firma Global Offshore’a teslim edecek. Geminin önümüzdeki hafta tersaneden alınması bekleniyor.

DNV sınıflı 4.000 dwt’lik gemi 79.80 metre uzunluğa, 17.60 metre genişliğe ve 7.70 metre derinliğe sahip.

Cemre Tersanesi’nden yapılan açıklamaya göre 1 Mart’ta Polrsyssel, 1 Nisan’da African Inspiration ve 3 Mayıs’ta Olympus denize indirildi. Yapımı yaklaşık 4 ay süren Olympus son üç ayda denize indirilen 3. gemi oluyor. Ayrıca tersaneden bu yıl içinde 7 gemi daha teslim edileceği kaydedildi.

Tersane ayrıca geçen ay bir balıkçı teknesini denize indirmişti. Önümüzdeki ay geminin anahtar teslimi yapılacak ve gemi Osterbris Firmasına teslim edilecek. Şirket gemiyi kendisi gelip teslim alacak.

Cemre Tersanesi Ticaret Müdürü Sinan Kovala, Deniz Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada,: “3000-4000 ton sacı lego gibi bir araya getirerek hiç yoktan gemi oluşturuyoruz. Yaptığımız işte bir çok insanın emeği var ve çok heyecanlı bir iş. Burada çok ciddi bir çalışma disiplini yürütüyoruz. Çalışmalarımızda güvenliğe öncelik veriyoruz. Fakat işçilerimizin üzerinde baskı uygulamıyoruz. Aksine onlara rahat bir çalışma ortamı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.