1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. PRÜ ek kontenjanlarını açıkladı
PRÜ ek kontenjanlarını açıkladı

PRÜ ek kontenjanlarını açıkladı

Piri Reis Üniversitesi kontenjanının yüzde 57’sini doldurdu. 720 kontenjanı bulunan Piri Reis Üniversitesi 311 öğrenciye daha kapılarını açacak.

A+A-

Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından, IMEAK Deniz Ticaret Odası destekleriyle kurulan ve verdiği eğitim kalitesinin yanı sıra uluslararası BREEAM Akreditasyon sertifikalı tek üniversite olmasıyla bilinen Piri Reis Üniversitesi, dünyanın parlayan yıldızı denizcilik sektörü için geleceğin uzmanları, mühendisleri ve yöneticilerinin tercihi olmayı başardı. Denizcilik, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nda 720 öğrenci kontenjanı bulan Piri Reis Üniversitesi, 409 öğrenci ile kontenjanının yüzde 57’sini doldurmayı başardı.


Fakülteler arası yatay geçiş, çift anadal programları, meslek yüksekokulundan fakültelere dikey geçiş, eğitim esnasında yurt dışında en az bir yarıyıl ERASMUS eğitimi alabilme, yerli ve yabancı öğretim üyeleri, meslek yüksekokulu HND Eşdeğerliği, eğitime bilahare yurt dışında devam edebilme, İngiliz Ehliyeti hakkı alabilme imkanı sunan Piri Reis Üniversitesi’nin, ek kontenjanları açıklandı. 4 fakülte 12 bölümde 311 öğrenci daha Piri Reis Üniversitesi’nde eğitim görme şansı yakalayacak.


Denizcilik Fakültesi; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü 22, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü 39, Mühendislik Fakültesi; Gemi İnşaatı ve Gemi Makinleri Mühendisliği Bölümü 3, Makine Mühendisliği Bölümü 27, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi; Uluslararası İşletme ve Ticaret Bölümü 22, Ekonomi ve Finans Bölümü 33, Denizcilik Meslek Yüksekokulu; Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü 33, Gemi Makineleri İşletme Bölümü 20, Gemi İnşaatı Bölümü 35, Mekatronik Bölümü 27, Yat İşletme ve Yönetimi Bölümü 40 öğrenci olmak üzere toplam 311 öğrenciye daha eğitim verecek.


Yat Kaptanlığı ve Mekatronik Bölümü İlk Kez Piri Reis Üniversitesi’nde


Öğrenci ve ailelerin gelecek korkusunu ortadan kaldıran Piri Reis Üniversitesi dünya üniversiteleriyle rekabet edecek kalitede ve iş garantili eğitimi ile 2014 eğitim yılında toplam 409 öğrenciye kapılarını açtı. Üniversite, geleceğin parlayan yıldızı “Mekatronik Sorumlusu” ve “Yat Kaptanlığı” ismiyle denizcilik sektörünün gelecekteki vazgeçilmez meslekleri arasında yer alacak olan yat kaptanlarının ve mekatronik sorumlularının yetiştirileceği iki bölüm daha oluşturdu.


Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, kısa sürede elde ettikleri başarı hakkında; “Piri Reis Üniversitesi dünya denizcilik platformlarında tanınmış ve sayılan bir Denizcilik İhtisas Üniversitesi’dir. Eğitim kalitemiz ve farklı eğitim modelimiz ile aileler ve öğrenciler gelecek korkusu olmadan geleceklerine odaklanabilecekler. Mezun olan öğrencilerimiz dünyanın her kıtasında tanınacak ve sayılacaklar. Mezun olmadan önce uygulamalı derslerimiz sayesinde de iş hayatına zorluk çekmeden kolayca adapte olacaklar. Türkiye ve uluslararası firmalarda yüksek ücretlerle iş bulacaklar” dedi. Denizcilik sektörünün gelecekteki parlayacak yıldızı Mekatronik Sorumluluğu ve Yat Kaptanlığı bölümlerinin açılmasıyla ilgili olarak ise; “İşbirliği içinde olduğumuz ve uluslararası arenada destek verdiğimiz firmaların ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri üzerine üniversitemizde Mekatronik ve Yat kaptanlığı olarak iki yeni bölüm daha açtık. Bu iki bölüm denizcilik sektörünün vazgeçilmez meslekleri arasında yerini alacak. Şu anda bile arzlara cevap veremez durumdayken denizcilik sektörü geliştikçe bu iki mesleğe olan talep artacaktır. Şimdiden denizcilik sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için üniversitemizde bölümümüzü açmış bulunuyoruz. Ve bu bölümlerden mezun olan öğrenciler kısa sürede çok yüksek ücretlerle işleri hazır olacak” dedi.


Denizciliğin Parlayan Yıldızı Mekatronik ve Yat Kaptanlığı


Denizcilik ve gemi görevlileri ihtiyaçlarını açıklayan Uluslararası Denizcilik Örgütü, geleceğin parlayacak yıldızının Mekatronik Sorumluluğu olacağını açıkladı. Mekanik, elektrik ve bilgisayar birimlerinden oluşan Mekatronik, teknolojinin gelişmesiyle birlikte geminin daha fazla elektronik parçaya ihtiyaç duyması ve gemi görevlisinin bu teknolojiye uzak kalmadan modern hale getirmesini amaçlıyor. İhtiyacın açıklanmasından sonra Piri Reis Üniversitesi ve ortakları, Mekatronik olarak adlandırılan gemi görevlisi yetiştirmek için yeni bir program hazırladı. Uluslararası arenada tanıtılan programdan mezun herkes deniz ve karada yüksek ücretlerle çalışabilecek.


İstihdam ve Hareketlilikte Dünya Çapında Fırsat: Yat Kaptanlığı


İnsanların alım gücünün yükselmesiyle birlikte yatçılık büyük ve küresel bir iş haline geldi. Piri Reis Üniversitesi gemilerde kaptan ya da mühendis olmak isteyen gençler için Yat Kaptanlığı programını geliştirdi. Bu program gelecekteki ticari gemi/gemi kaptanları veya mühendislikler için mezun yetiştirmek ve uluslararası düzeyde tanınmak için oluşturuldu.
 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.