1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Projede sona gelindi
Projede sona gelindi

Projede sona gelindi

Ünye'de dalış turizmini geliştirme ve su altı zenginliklerini koruma projesinde sona gelindi.

A+A-

Ünye'de dalış turizmini geliştirme ve su altı zenginliklerini koruma projesinde sona gelindi. Proje kapsamında dalgıç eğitimleri ile Ünye'de dalış turizminin geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen, deniz canlılarının korunmasına yönelik su altı resif alanları ile deniz canlılarına toplu konut oluşturulacağını söyledi.

Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün hazırladığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği dalış turizmini geliştirme ve su altı zenginliklerini koruma projesi, düzenlenen kapanış etkinliği ile tamamlandı. Ünye Limanı balıkçı barınağında düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Demir, Belediye Başkan Vekili İsmail Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte projeye ilişkin bilgi veren ve projenin uygulanmasında katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen, "Balık populasyonlarının korunması, kaçak su ürünleri avcılığının önlenmesi, dalış turizminin geliştirilmesi ve bu amaca yönelik eğitim faaliyetlerini de kapsayan proje kapsamında bölgeye gelen turistlerin dalış faaliyeti gerçekleştirebilmeleri için 4 takım dalış ekipmanı alındı. Hem deniz canlılarının korunması, hem de dalış turizmine hizmet etmesi amacıyla uygun alan olarak tespit edilen Yüceler Köyü açıklarında ilk etapta 100 adet beton blok ile 4 adet hurda otobüs yerleştirileceğiz. Bu alanlar deniz canlıları için toplu konut alanları olacak." dedi.

DENİZ KENARINDA YAŞIYORUZ, DENİZ ÜRÜNLERİMİZ YOK

Deniz kıyısında yaşıyor olmamıza rağmen deniz ürünlerinin bulunamamasının acı bir durum olduğunu kaydeden Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, "Balıkçı tezgahlarında deniz ürünlerinden çok kültür balıkları satılıyor. Biz gelecek nesillere kültür balıkçılığını mı bırakacağız? Bu çok acı bir durum. Gözlemlerim ve görev icabı tahkikatlardan edindiğim izlenimler neticesinde trol, dinamit ve zıpkınla avlanma deniz canlılarının neslinin giderek tükenmesine yol açmaktadır. Komşumuz Yunanistan, 3 yıl süre ile trol avcılığını yasakladı. 3 yılın sonunda da olta ile bile denizde balık tutulur hale geldi. Benzer uygulamayı bizde yapabilir ve böylece deniz canlılarının korunması ve çoğalmasını sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.

ÜNYE'Yİ TURİZM MERKEZİNE ÇEVİRECEĞİZ

Bölgenin önemli zenginliklere sahip olduğunu ve bu zenginliklerin değerlendirilebilmesi durumunda turizmde çok hızlı yol alınacağını belirten Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, "Çanakkale'de dalış merkezi var. Oraya ilgi oldukça yüksek. Burada da neden olmasın. Uygulanan proje çok güzel. bu bir başlangıç ve işaret fişeği olsun. Bizdeki doğal güzellik hiçbir yerde yok. çıtayı yukarı çıkarıp gayret göstermeliyiz. Turizmin geliştirilmesi için biz her türlü çalışmanın yanında olmaya ve desteklemeye hazırız." dedi.

Ünye'de dalış turizmini geliştirme ve su altı zenginliklerini koruma projesi kapanış etkinliği projeye katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara plaket verilmesi sonrasında yapılan ikram ve tekne ile kısa bir deniz turunun ardından sona erdi.
 

Sabah

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.